Aftellen naar een beter en vooral virusvrij jaar

28 december 2020

Niet eerder hebben we met elkaar zo verlangd naar het nieuwe jaar. 2020 gaat de boeken in als een jaar om snel te vergeten. 2021 belooft zoveel beter te worden, al in de eerste week van het nieuwe jaar kan er begonnen worden met vaccineren. Dat wordt tegelijkertijd het begin van het einde van de recessie.

 

Hoe staan we er nu voor? Economisch gezien misschien beter dan we denken. Natuurlijk, de horeca, reisbranche en culturele sector hebben het heel zwaar. En de tweede lockdown is hard. Maar als flexibel werk de graadmeter is voor economisch herstel – en dat is bijna altijd zo – dan is de weg naar boven weer ingeslagen. Ook Pay2day kreeg ongenadig harde klappen. Kort en hevig, maar we draaien weer goed.

Heel de branche herstelt snel. Randstad is de absolute marktleider in onze sector. De gigant is in zo’n 40 landen actief met bijna 650.000 flexwerkers. Daarvan kwamen er bij het begin van de coronacrisis 150.000 zonder werk te zitten. En in Nederland was voor bijna de helft van de 60.000 flexwerkers geen werk meer. Maar, zo vertelde topvrouw Dominque Hermans in een interview aan het AD, inmiddels is iedereen weer aan de slag.

Klappen

Voor Pay2day is het niet anders. Ook wij kregen rake klappen, maar we herstelden dankzij de inzet van onze vaste en flexibele medewerkers weer razendsnel. In de zorg, bij de corona-teststraten en bij de online webwinkels wordt dankbaar gebruik gemaakt van flexwerkers. Er is afgelopen jaren veel kritiek geweest op de twee miljoen flexwerkers en 1,1 miljoen zzp’ers in Nederland. Dat zouden er veel te veel zijn voor een gezonde economie. Maar dankzij die flexibele schil trekken we onszelf nu wél aan de haren uit de penarie. Nederland doet het op economisch vlak veel beter dan andere Europese landen.

Aanpassingen

Natuurlijk zijn er aanpassingen op de arbeidsmarkt nodig, maar het is niet meer duidelijk welke. Ons land is negen maanden corona totaal veranderd. Blijven de files weg? Wordt thuiswerken echt voor iedereen normaal?   Een volgend kabinet krijgt er een harde dobber aan. Want het kabinet heeft dit jaar geen begrotingsoverschot van 2 miljard euro waarmee rekening werd gehouden, maar een enorm tekort van meer dan 70 miljard euro. Dan zijn harde keuzes niet te vermijden. Het is mijn stelling dat door onze flexwerkers en hun unieke vermogen om zich snel aan te passen de schade nog beperkt is gebleven.

Recessie

Helaas is economisch leed is nog niet voorbij; we zitten nog in een recessie. Er gaan volgend jaar nog veel bedrijven omvallen. Maar als de vaccinaties in januari beginnen en het aantal besmettingen met corona en de ziekenhuisopnames daardoor echt dalen, dan zal de economie weer opveren. In september heeft iedereen boven de 18 jaar een vaccinatie tegen Covid-19 gehad; ook de economie. Met dank aan alle flexwerkers. Iedereen alvast een werkzaam en vooral gezond 2021!
Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''


Lees onze blog

Terug naar kantoor? Dan komt die ene vraag…


8 sep 2021

Bijna zijn we terug naar normaal. Eind deze maand verdwijnen, als alles goed gaat, de laatste maatregelen tegen corona. Ook het advies om zoveel mogelijk thuis te werken vervalt dan. Maar er is alweer een nieuw coronaprobleem: zijn ongevaccineerde werknemers welkom op de werkvloer? Werkgevers en vakbonden staan lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Het is een kwestie van tijd tot we bij Pay2day ook de vraag krijgen: Is de kandidaat gevaccineerd?


Iedereen verdient een kans om mee te doen


11 aug 2021

Het verhaal is inmiddels bekend: het aantal vacatures neemt maand na maand toe en geschikte kandidaten zijn even zeldzaam als een betaalbare koopwoning. Komende jaren zal iedereen mee moeten doen op de arbeidsmarkt. Dat is nodig voor de economie. En mensen die in deze tijd langs de kant staan verdienen een kans om aan te sluiten.


Volgt na de lockdown een personeelstekort?


4 jun 2021

We komen nu toch onverwacht snel uit de lockdown. Dalende cijfers uit de wereld van de zorg; stijgende cijfers op de arbeidsmarkt. Toch is vooruitkijken moeilijk. En waar zijn de vakmensen voor de vacatures?


Kiezen voor vernieuwing


12 mrt 2021

Op 18 maart weten we in grote lijnen wie ons land de komende jaren gaat besturen. Maar wat er met de arbeidsmarkt gaat gebeuren is totaal onbekend. Uit welk verkiezingsprogramma komt bijvoorbeeld de volgende zin? ,,Want het is niet eerlijk als je er als werknemer, gepensioneerde of middeninkomen jarenlang nauwelijks op vooruit bent gegaan, maar mensen aan de top van bedrijven ieder jaar een forse loonsverhoging krijgen. Of als de ene werknemer in een goudgerand vast contract zit terwijl een collega met een flexcontract geen bescherming of vangnet meer heeft.’’ 


Hulde aan de niet-thuiswerker


22 feb 2021

Gaan we weer open in maart? April? Of wordt het mei? Niemand die het weet. Media staan bol met verhalen over de problemen van langdurig thuiswerken. Maar waarom is er zo weinig aandacht voor mensen die niet thuis kúnnen werken? Dat is namelijk de grootste groep. Natuurlijk, de mensen in de zorg voorop. Maar wat te denken van chauffeurs, bouwvakkers, productiemedewerkers, schoonmakers, enzovoorts enzovoorts. Zij hebben niet de luxe dat ze thuis kunnen werken. 


Alex of Achmed, dat maakt niets uit


1 feb 2021

Het zal toch niet? Een tijd geleden werd een kandidaat ongezien afgewezen. Eerst begreep ik het niet. De nood van de klant was hoog en de kandidaat die we snel konden aandragen voor de job was meer dan gekwalificeerd. Bovendien ken ik hem als iemand die van aanpakken weet; hij is initiatiefrijk en punctueel. Was het dan misschien zijn achternaam? Voor alle duidelijkheid: hij heet geen Bartels of Jansen. Ik heb niet gevraagd of zijn afkomst de reden was voor de afwijzing. Misschien had ik dat wel moeten doen, want het vermoeden blijft.


Menu