GENERATIE Y, IK HOOR ERBIJ!

30 november 2015

Geboren in 1993 en fervent zzp’er. Hoe je het ook wendt of keert: ik ben een millennial, een echo boomer, een screenager. Hoewel ik niet zo van de hokjes ben, vind ik het beeld van deze Y-generatie niet verkeerd: extraverte netwerkers met een optimistisch toekomstbeeld die streven naar kwaliteit en gaan voor persoonlijke ontwikkeling, groei en kennis. Niet verkeerd, toch? Daar wil ik best onderdeel van zijn.

Een vaste werkplek? Klokslag 09.00 uur binnen en met piepende banden om 17.00 uur weer naar huis? De millennial niet gezien. Die hoeft niet zo nodig een traditionele baan en een eigen werkplek met een pennenbakje en foto’s van familieleden. Hij is liever zzp’er en heeft genoeg aan een laptop en een tafel om aan te werken.

Bij de millennial draait het om kennis. Hij heeft het en hij deelt het ook graag met anderen. Waar de oude stempel alleen beschikt over bedrijfsspecifieke kennis, verzamelt de millennial overal stukjes kennis, blijkt uit onderzoek. Niet geïndoctrineerd door keurig geformuleerde bedrijfsdoelen en werkwijzen is opstarten in een nieuwe werkomgeving voor de Y-generatie een fluitje van een cent.

De grote bedrijven in Nederland lijken dat langzaam maar zeker te beseffen. Zonder de innovatiekennis van de Y-generatie gaan grote bedrijven langzaam ten onder. Grote organisaties doen er goed aan om te investeren in een flexibele schil: een verzameling zzp’ers binnen handbereik. Maar hoe verover je als zzp’er een plekje in die flexibele schil?

1. Nog meer netwerken
Ja, nog meer (slappe) koffie. Het doet wonderen. Meng je in interessante netwerken en community’s, zo blijf je op de hoogte en leren bedrijven jou kennen.

2. Contact onderhouden
Heb je je eenmaal gemengd in die community, blijf dan ook aanwezig. Is een klus afgelopen? Zorg er dan voor dat je zichtbaar blijft. Misschien maar weer eens een bakkie doen?

3. Creatieve vrijheid
Laat als zelfstandige actief zien wat creatieve vrijheid is. Misschien slaat een hoge pief in eerste instantie stijl achterover bij jouw ideeën, maar hé, jouw toegevoegde waarde is wel duidelijk.

4. Kennis
Creatieve vrijheid is niet altijd genoeg. Je moet jouw geweldige ideeën natuurlijk ook kunnen uitvoeren en je moet weten waar je het over hebt. Excelleer in kennis. Dan kan die opdrachtgever echt niet meer om je heen.

5. Betrokken, of juist niet
Sluit je aan bij organisaties waar jij je goed bij voelt en zeg tegelijkertijd ook ‘nee’ tegen bedrijven waar je niet op je plek zit. Daar leert het bedrijf in kwestie ook weer van.

 Sjoske Cornelissen

(Sjoske Cornelissen)Lees onze blog

We gaan weer beginnen, mét flexwerkers


20 mei 2020

We gaan - voorzichtig - weer beginnen. Scholen, kantoren, horeca mogen weer beetje bij beetje aan de slag. Dat was de boodschap van premier Rutte. Bijna alle sectoren hebben nu gelukkig licht aan het eind van de tunnel.14 mei 2020

Om goed werk te kunnen leveren op een veilige manier, is een goede steiger of ondersteuningsconstructie een must. Door het toenemend aantal projecten bij onze opdrachtgever, is de behoefte ontstaan voor een uitvoerder Steigerbouw. Deze steigerdeskundige uitvoerder ondersteunt en adviseert de organisatie aan de hand van actuele wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek. Veelzijdig vakwerk, dat is wat onze relatie wil leveren. Kwaliteit is dus altijd het doel. Tevens heeft  onze opdrachtgever veilig werken hoog in het vaandel staan. Om goed werk te kunnen leveren op een veilige manier, is een goede steiger of ondersteuningsconstructie een must. Door het toenemend aantal projecten, is de behoefte ontstaan voor een onderstaande functie. Deze steigerdeskundige uitvoerder ondersteunt en adviseert de organisatie aan de hand van actuele wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek. Werkzaamheden: Adviseren over de inzet van de juiste steiger bij een project (werkvoorbreiding) Tekenen van steigers Helpen bij klaarmaken materiaalstaten voor het steigerwerk Beheren steigerplanning en inplannen montage en demontage steigerwerk Bewaken van de kwaliteit van ons steigermateriaal en stempels Keuren van steigers Inspecteren van steigers Uitvoerders ondersteunen bij toezicht op het steigerwerk Vraagbaak voor steigerwerk Geven van voorlichting en instructie over steigergebruik Bij ons vallen ook ondersteuningsconstructies en onderstempeling onder “steigerwerk”. Wij bieden: Afwisselende functie met veel contacten. Voldoende uitdagingen om het steigerwerk naar een hoger niveau te brengen. Standplaats is hoofdkantoor in Utrecht, met bezoeken van projectlocaties. Goede arbeidsvoorwaarden. Een fulltime baan met toekomstperspectief Functie-eisen: Een deskundige en doortastende collega Iemand die goed kan samenwerken Iemand met opleiding in steigerbouw t/m steigerinspecteur, of in ieder geval de ambitie om deze op korte termijn te behalen Volledige kennis van de “Richtlijn Steigers” Heb je interesse of vragen neem dan contact met ons op.14 mei 2020

Voor een van onze opdrachtgevers zijn we op zoek naar aankomende steigerbouwers 40 uur p/w omgeving Utrecht. Onderwerp Minimale eis Startdatum Per direct Affiniteit met Op hoogte werken, Met je handen werken, buiten werken. Opleiding tot op heden Ervaring in de steigerbouw is een pré maar niet noodzakelijk. je moet bereid zijn om de opleiding steigerbouwer te halen via Ampliar. Nederlandse taal Goede beheersing van de Nederlandse taal. VOG nodig? N.V.T. B-VCA Is verplicht. Aantal uren beschikbaar 40 uur per week beschikbaar Werktijd ma t/m vrij van 07:00 uur tot 16:00 uur Gedragskenmerk Verantwoordelijkheidsgevoel (onder andere m.b.t. schade aan derden) Je werkt in een team Overig Fysiek sterk zijn en in staat zijn veel te staan en te bukken. Rijbewijs B is gewenst Locatie Werkzaamheden worden verricht in de regio Utrecht Contact Heeft bovenstaande vacature jouw interesse gewekt!. Stuur dan je CV naar Pay2day . Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op    


Studiekeuze? Luister naar je hart, dat klopt altijd


25 feb 2020

Volg je je hoofd of je hart als het gaat om opleiding en carrière? Het UWV bracht die vraag weer naar boven in een onderzoek naar kansen op de arbeidsmarkt. Voor 1 mei kiezen tienduizenden jongeren een vervolgopleiding. Kies je een studie waarmee later misschien geen droog brood valt te verdienen? Of ga je voor de opleiding die gouden bergen belooft?


Zzp'er wil vrijheid niet kwijt


4 feb 2020

De rook rond de aanbevelingen van de commissie Borstlap is opgetrokken. Hans Borstlap onderzocht met de Commissie Regulering van Werk de positie van de freelancers en zzp’ers in Nederland. Hij constateert een tweedeling: de mensen met een vaste baan met bijhorende zekerheden en de flexwerkers die noodgedwongen van tijdelijk contract naar tijdelijk contract hoppen. Die laatste groep zou minder verdienen, geen hypotheek krijgen bij het kopen van een huis, en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten. Is dat zo?


Even voorstellen: Ineke Harteman


14 jan 2020

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt zeker in onze flexwerk- en uitzendbranche. Om al onze relaties de persoonlijke aandacht te geven die ze verdienen is vorige maand Ineke Harteman toegetreden tot ons Pay2day-team. Wat ze gaat doen, vertelt ze zelf in deze blog.


Menu