HELP, MIJN INBOX IS EEN ZOOTJE


23 mei 2016

Ligt het aan mij, of is jouw mailbox ook een bende? Privéberichten en zakelijke mails komen bij mij op hetzelfde adres binnen. Dat is minpunt één. Ik heb netjes voor iedere opdrachtgever een aparte map aangemaakt, maar een snelle scrollsessie door mijn inbox verraadt dat ik die niet optimaal benut. Minpunt twee. Ik heb een zakelijk e-mailadres, maar dat gebruik ik niet of nauwelijks. Minpunt drie.

Maandelijks staat de digitale verhuizing naar een nieuw e-mailadres op mijn to-do-lijst (die is wel overzichtelijk), maar ‘m afvinken, ho maar. Op dit moment gebruik ik het standaard e-mailprogramma op mijn MacBook Pro, maar die is door de jaren heen ook een stukje ouder geworden. En aangezien niemand slechter wordt van iets nieuws uitproberen, was een met-welk-programma-krijg-ik-mijn-inbox-weer-overzichtelijk-zoektocht onvermijdelijk.

Het eerste onderzoeksresultaat is inmiddels binnen: ik heb onder een flinke steen gelegen. Ik zou bijna durven stellen dat mailen hartstikke leuk kan zijn met al die vernuftige extra functies. Maar dat doe ik niet, want mailen blijft natuurlijk een tijdrovende klus. Onderzoeksresultaat twee: er bestaan héél veel e-mailprogramma’s.

Neem bijvoorbeeld Airmail. Je kunt verschillende accounts toevoegen (wat dacht je van privé en zakelijk, Sjoske?) en elk account een eigen kleurtje geven en een apart geluid instellen. Maar het leukste aan Airmail is toch wel de snooze-functie. Met een swipe geef je aan dat je geen tijd hebt voor de inkomende mail, waarna ie later alsnog in je inbox verschijnt.

Dan heb je nog Spark. De app filtert automatisch de binnenkomende mail en zet ze alvast voor je in de juiste rubriek. Hulde! Dan komt er tenminste nog iets terecht van mijn zo goed bedoelde mapjes-rangschikking. Spark kan ook ‘quick reply’s’ versturen. Handig wanneer je vaak dezelfde mailtjes opstelt.

Voor wie z’n agenda, to-do-lijstjes en notities heeft gedigitaliseerd, zijn Boxer en Dispatch een goede aanrader. De apps bieden integratie met andere applicaties, zoals Evernote. Maar voor mensen die net zo verknocht zijn als ik aan papieren agenda’s en notitieboekjes is dat natuurlijk overbodige luxe.

Maar de winnaar van mijn met-welk-programma-krijg-ik-mijn-inbox-weer-overzichtelijk-zoektocht is toch wel WeMail. Net als Spark worden inkomende mails alvast voor je in het juiste mapje geschoven en je kunt een mail ook opstellen door de tekst in te spreken. Maar als kers op de taart toont WeMail jouw mails als chatgesprekken en kun je van iedere contactpersoon zien welke documenten hij of zij naar jou heeft gestuurd. Geen barre speurtochten meer door mijn chaotische mailbox.

Stap één is voltooid. Ik heb een nieuw e-mailprogramma gevonden. Nu nog die verrekte online emigratie naar een nieuw zakelijk adres. Pay2day: slaan jullie mijn nieuwe e-mailadres alvast op? Dan gaat het in ieder geval bij één opdrachtgever goed.

Sjoske Cornelissen

(Sjoske Cornelissen)Lees onze blog

Pay2day is verhuisd


8 aug 2022

Pay2day is verhuisd. Waarheen? Naar Tiel. Waarom? Daar kom ik zo op. Even wat achtergrond. Ons bedrijf is geboren en getogen in Utrecht, maar begin deze zomer hebben we besloten een nieuw kantoor te zoeken buiten de stad. Dat ging moet ik eerlijk bekennen met pijn in het hart.


Waar vind ik de mensen?


11 mei 2022

Het opvallendste bericht over de arbeidsmarkt kwam afgelopen weken toch wel van de Arbeidsinspectie die zei dat we beter geen nieuwe arbeidsmigranten binnen kunnen halen om het personeelstekort aan te pakken. Want dat lost het arbeidsprobleem een beetje op, maar zou tot nóg grotere problemen op de huizenmarkt en in het onderwijs leiden. Langer werken en onbenut arbeidspersoneel inzetten is beter, stelt de inspectie. 


Werk is de beste hulp aan vluchtelingen


14 mrt 2022

De vluchtelingenstroom uit Oekraïne is nog maar net op gang gekomen. Afgelopen weekeinde kwamen 3000 mensen ons land binnen. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn er nu 6200 mensen. Het aantal stijgt snel. Wat nu? Zorg dat deze groep zo snel mogelijk mag gaan werken, dat is voor iedereen goed.


2022, het jaar van de Grote Ontslaggolf  


25 jan 2022

Het is nog niet eens februari en veel goede voornemens zijn al vergeten. Maar niet bij iedereen. Een andere baan of functie staat al jaren hoog in de lijstjes met goede voornemens. En dat merken we; 2022 is voor Pay2day razend druk begonnen. Er zijn heel veel vacatures en bijna evenveel mensen die iets anders willen.


Leuke baan! Inclusief tiny house of e-scooter?


22 nov 2021

Hoe vind je de geschikte kandiaat, of überhaupt een kandidaat voor een vacature? Bedrijven tuimelen over elkaar heen met lokkertjes. Een bedrijf in Enschede geeft nieuwe medewerkers een fiets of een e-scooter inclusief een rijbewijs. Een varenkweker in Burgh-Haamstede biedt zelfs een huurhuis - een tiny house in badplaats Renesse - als je er komt werken (klein addertje: je gaat het huisje uiteindelijk zelf huren). De trend is duidelijk: veel ondernemers denken dat het niet lukt personeel te vinden zonder te strooien met genereuze secundaire arbeidsvoorwaarden.


Personeelstekort: We zijn terug in de jaren '60


19 okt 2021

U wist het niet, maar we zijn terug in de jaren ’60. Nederland heeft voor het eerst in ruim een halve eeuw weer meer vacatures dan werkzoekenden. Destijds leidde die schaarste op de arbeidsmarkt tot een ongekende loonspiraal en later tot de komst van tienduizenden gastarbeiders. De economie én de lonen groeiden als nooit tevoren.


Menu