Kerstpakket, envelop, cadeaubon? Het maakt niet uit


12 december 2019

Probeer het even te visualiseren: Marktleider Makro levert deze maand anderhalf miljoen kerstpakketten. Een berg met 1.500.000 dozen! En deze groothandel heeft dan nog ‘maar’ een derde van de markt in handen. Iets meer dan de helft van alle Nederlanders krijgt deze maand een kerstpakket. 

Dat zijn dozen vol nostalgie. Het kerstpakket gaat ver terug in de tijd. Twee eeuwen geleden ontstond de traditie. Boeren gaven hun knechten en meiden in december een doos levensmiddelen mee om de toen nog ijskoude winters beter te kunnen doorstaan.

Tegenwoordig heeft geen werknemer dat nog nodig. We kopen zelf wel een blikje ragout, kaaskoekjes en een fles wijn, maar de traditie blijft. Het is een ritueel dat vooral bijdraagt aan de kerstsfeer. Veel mensen zijn dol op de verrassing. Maar lang niet iedereen is gecharmeerd van de ‘doos onzin’ van de baas. Veel bedrijven zijn dan ook overgestapt op een bonus, een envelop met cash, cadeaubon, of een gezamenlijke donatie aan een goed doel, al dan in combinatie met een aangeklede kerstborrel.

Is het budget door omstandigheden beperkt, schrijf dan kerstkaarten. De honderdduizenden zzp’ers grijpen naast de gevulde doos voor vast personeel, maar sturen zelf wel vaak een kerstboodschap met attentie. Ook mooi.

Wat je ook doet, het maakt niet uit. Maar het is wel belangrijk dat er íets gedaan wordt binnen het bedrijf in de kersttijd.

Waarom? Omdat het sowieso altijd goed is om je waardering te laten zien, en dat hoeft niet met enorme bedragen of peperdure cadeaus. Kerstmis is bij uitstek de tijd om andere waarden dan targets en productie te benoemen. Het kerstpakket – in welke vorm dan ook – gaat vooral om het gebaar én de kerstgedachte.

Fijne feestdagen iedereen!

Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''


Lees onze blog

Studiekeuze? Luister naar je hart, dat klopt altijd


25 feb 2020

Volg je je hoofd of je hart als het gaat om opleiding en carrière? Het UWV bracht die vraag weer naar boven in een onderzoek naar kansen op de arbeidsmarkt. Voor 1 mei kiezen tienduizenden jongeren een vervolgopleiding. Kies je een studie waarmee later misschien geen droog brood valt te verdienen? Of ga je voor de opleiding die gouden bergen belooft?


Zzp'er wil vrijheid niet kwijt


4 feb 2020

De rook rond de aanbevelingen van de commissie Borstlap is opgetrokken. Hans Borstlap onderzocht met de Commissie Regulering van Werk de positie van de freelancers en zzp’ers in Nederland. Hij constateert een tweedeling: de mensen met een vaste baan met bijhorende zekerheden en de flexwerkers die noodgedwongen van tijdelijk contract naar tijdelijk contract hoppen. Die laatste groep zou minder verdienen, geen hypotheek krijgen bij het kopen van een huis, en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten. Is dat zo?


Even voorstellen: Ineke Harteman


14 jan 2020

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt zeker in onze flexwerk- en uitzendbranche. Om al onze relaties de persoonlijke aandacht te geven die ze verdienen is vorige maand Ineke Harteman toegetreden tot ons Pay2day-team. Wat ze gaat doen, vertelt ze zelf in deze blog.


Kerstpakket, envelop, cadeaubon? Het maakt niet uit


12 dec 2019

Probeer het even te visualiseren: Marktleider Makro levert deze maand anderhalf miljoen kerstpakketten. Een berg met 1.500.000 dozen! En deze groothandel heeft dan nog ‘maar’ een derde van de markt in handen. Iets meer dan de helft van alle Nederlanders krijgt deze maand een kerstpakket. 


Te oud om te werken? De duvel is oud!


26 nov 2019

Ze zijn traag, star, vaak ziek en begrijpen de jongste ict-toepassingen niet. Vooroordelen over oudere werknemers zijn er genoeg. Daarom was ik vorige week zo enorm blij met het nieuws van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat steeds meer ouderen werken en blíjven werken.


Tijdelijke contract mag langer duren, maar niet voor niets


26 sep 2019

Geen bedrijf kan nog zonder flexwerkers, maar werken zonder vast personeel kan evenmin. Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (Wab) probeert de overheid tijdelijk personeel meer zekerheden te geven en tegelijkertijd ontslag eenvoudiger te maken. Zowel vast als tijdelijk personeel levert een beetje in; en de verhoudingen komen - de wet zegt het al - meer in balans. Een belangrijke wijziging in de Wab is de ketenregeling waarin wordt bepaald waneer een tijdelijk contract een vast dienstverband wordt. 


Menu