Komt de 24-urige werkweek eraan?

23 april 2019

Genoten van het lange paasweekend? Over een paar jaar kan het iedere week zo zijn, denken onderzoekers, want we gaan steeds korter werken. Vrouwen werken gemiddeld 26 uur en mannen 36 uur. Het Centraal Bureau voor de Statistiek vindt tegenwoordig een werkweek van 35 uur een fulltime baan.

Dat klinkt niemand vreemd in de oren. Maar dat is het wel. Het is nog maar een paar generaties geleden dat de vijfdaagse werkweek beetje bij beetje werd ingevoerd, iedereen werkte toen ook op zaterdagochtend; de werkweek telde 48 uur. En wie tien jaar geleden had gezegd dat in 2019 minder dan de helft van de werknemers fulltime zou werken, werd voor gek verklaard.

Leo Witvliet is als emeritus hoogleraar onder meer actief in het project Arbeidsmarkt van Morgen van de NBBU, de brancheorganisatie van dienstverleners in de flexbranche waarbij ook Pay2day is aangesloten. Hij sluit niet uit dat over vijf jaar een werkweek van 24 uur de norm wordt. Drie dagen vrij, vier dagen werken. Onze grootouders zouden er niets van begrijpen. Witvliet betoogt in dit opiniestuk dat de voortschrijdende techniek veel arbeidskrachten overbodig maakt en dat er geen alternatief werk voor in de plaats komt. We moeten dus het beschikbare werk herverdelen. Iedereen een beetje werk, iedereen een weekend van vier dagen.

Raken we dan niet aan de bedelstaf? Nee, denkt Witvliet. ,,Voor het eerst in de wereldgeschiedenis kunnen we geld creëren zonder arbeid. Geld dat geld maakt, zonder dat de mens hoeft te werken. Technologie die gaat produceren, waarbij menselijke arbeid geen randvoorwaarde meer is om geld te verdienen. Dat is een wezenlijk verschil met vorige mechanisatieslagen.’’   

En hij heeft gelijk. Als ik kijk naar het werk dat Pay2day verzet, daar waren een paar decennia geleden hele zalen met administrateurs voor nodig. En hoeveel mensen werkten er vroeger bij de bank? Die sector zag in tien jaar tijd 45.000 banen verdampen. Met de app op je smartphone regel je (bijna) alle bankzaken.

Witvliet is niet alleen. De discussie over een 25-urige werkweek woedt ook al jaren. Geen werkdagen van 8 uur of langer, maar vijf dagen in de week 5 uur knallen en dan naar huis. Dan heb je volop tijd voor vrienden, familie en de kinderen. En met korte werkdagen houd je het ook vol als je 70-plus bent, want dat is de keerzijde: korter werken betekent ook doorwerken als je oud bent.

Toekomstmuziek? Voorlopig werk ik nog vijf dagen en maak ik veel meer dan 40 uur. Maar ik steek mijn hand er niet voor in het vuur, dat dat over vijf jaar heel anders is.

Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''


Lees onze blog

Haal eens koffie voor de uitzendkracht


17 mei 2019

De uitzendkrachten, waren dat niet de jongens en meisjes die de vieze klusjes moesten doen? Het uitzendbaantje was vroeger de onderste trede van de maatschappelijke ladder. Hoe anders is het nu. Flexwerkers en uitzendkrachten zijn goud waard in een arbeidsmarkt die het kookpunt nadert.  In het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal vacatures door naar 88 per 100 werklozen, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een kwartaal eerder waren dat nog 80 vacatures per 100 werklozen. Het gevolg? Vast personeel vinden is een dagtaak geworden.


Een vakantiekracht inhuren, hoe doe je dat?


6 mei 2019

Nog een paar dagen en de eindexamens beginnen weer. Dit jaar staan ruim 200.000 middelbare scholieren voor hun grote kennistest. Nog even blokken en nagelbijten of het gelukt is en dan: werken en vervolgens met je vrienden en vriendinnen op die lange welverdiende vakantie naar de zon. Een groot deel van die scholieren is tussen door nu al op zoek naar een vakantiebaantje. En dat gaat ze al jaren steeds gemakkelijker af.


Komt de 24-urige werkweek eraan?


23 apr 2019

Genoten van het lange paasweekend? Over een paar jaar kan het iedere week zo zijn, denken onderzoekers, want we gaan steeds korter werken. Vrouwen werken gemiddeld 26 uur en mannen 36 uur. Het Centraal Bureau voor de Statistiek vindt tegenwoordig een werkweek van 35 uur een fulltime baan.


Een stoel en een fiets van de zaak (echt waar dat kan)


4 apr 2019

Wie werkt er nooit een dag thuis? Iedereen wil dat wel. En ook de meeste werkgevers zijn nu wel over hun koudwatervrees heen. Thuiswerkers blijken productiever (het scheelt een boel social talk bij de koffieautomaat) en ze zijn heel tevreden over de constructie. Werkgevers zien dat het bovendien een goede methode is om personeel voor langere tijd aan zich te binden. En het kan nog leuker worden met een stoel en een fiets van de zaak.


8 sollicitatietips (vooral) voor werkgevers


19 mrt 2019

Hoe je als werkzoekende zo goed mogelijk naar voren komt in een sollicitatiegesprek is overal op internet te vinden. Maar hoe moet de andere kant van de tafel, de werkgever zich opstellen? In deze tijd is er een overvloed aan vacatures en grote kans dat de kandidaat nóg drie leuke sollicitaties heeft lopen. Hoe kun je in het sollicitatiegesprek die veelbelovende man of vrouw voor jouw bedrijf laten kiezen? Een paar tips (ook nuttig voor de sollicitant zelf, want als die werkgever hier niets mee doet, is het misschien niet zo’n leuke baas). Tijd om in de spiegel te kijken.


Zes tips om een burn-out te voorkomen


6 feb 2019

Het aantal burn-outs blijft toenemen, blijkt uit de Arbobalans 2018 van TNO. Wat kun je er zelf en als werkgever tegen doen? Een wondermiddel bestaat niet. Sterker, ondanks het ontelbare aantal stresscoaches en burn-outconsulenten weten we eigenlijk niet wat wel en niet werkt. Veel onderzoek naar burn-outs is gericht op de werknemer. Wat de rol en taak van de werkgever is, blijft onderbelicht. En dat is niet terecht. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis onderzocht een paar jaar geleden de oorzaken. In bijna de helft werd een scheve werk-privébalans genoemd. Maar ook: een te hoge werkdruk, te weinig erkenning en te weinig steun van de baas en de collega’s tellen mee.


Menu