Lean, teal, bottom-up snapt u het nog?

2 november 2016

,,Onze organisatie is holistisch opgebouwd en sinds we scrummen bereiken we met onze projecten veel sneller een beter resultaat.’’ Hoe meer organisatietermen, hoe beter, lijkt het wel. Het is alleen spijtig dat die termen stuk voor stuk heel veel lijken te zeggen, terwijl maar een select groepje écht snapt wat het betekent.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een groot voorstander van organisaties die bereid zijn om te veranderen en die experimenteren met nieuwe manieren van organiseren. Minder of liever helemaal geen hiërarchie, meer flexibele werktijden, geen stroeve en demotiverende beoordelingsgesprekken. Ik ben het overal mee eens. Maar om als leek te begrijpen hóe organisaties met verandering bezig zijn moet je uren op onderzoek uit.

Dus, wat dacht je van een korte wegwijzer voor die grootse organisatietermen? Komt-ie:

Zelforganisatie

Oké, ik geef het toe. Deze term spreekt eigenlijk voor zich. Je moet het zelf doen, en in de meeste gevallen binnen een team. Zolang er maar niemand (lees: directie) is die zich bemoeit met jou en je collega’s.

Bottom-up organiseren

Dit is zo’n term waar ik direct jeuk van krijg. Ze bedoelen gewoon dat de hiërarchie volledig in de war is geschopt, maar dat bekt natuurlijk niet lekker. Waar voorheen de directie een verandering doorvoerde (die je dan als medewerker wel moest volgen – anders vloog je eruit) en nieuwe doelstellingen bepaalde, is dat nu omgekeerd. De kennis en ideeën van alle medewerkers worden geraadpleegd. De directeur moet ervoor zorgen dat medewerkers het maximale uit zichzelf kunnen halen.

Lean

Dit heeft alles te maken met de klanttevredenheid. De organisatie creëert maximale toegevoegde waarde voor de klant tegenover minimale inspanning. Klinkt hartstikke mooi, toch? Maar waarom dat dan lean moet heten? Daar wordt het ingewikkeld van, en het is bovendien heel gemakkelijk te verwarren met de volgende term.

Teal

Als je dit woord googelt kom je al gauw bij de kleurcode blauwgroen uit of krijg je een foto te zien van een eend. Het is niets van dat alles. Het heeft wél te maken met zelforganisatie wholeness (ook zo’n vreselijk woord) en een evolutionair doel. Werknemers van een teal-organisatie worden gemotiveerd door elkaar en zichzelf en werken vanuit vertrouwen. Het is de bedoeling dat de hele persoon bij het werk wordt betrokken (dat verklaart het woord wholeness). Het evolutionair doel laat de organisatie groeien zonder haar een vaste koers op te leggen.

Deep democracy

Dit is eigenlijk heel eenvoudig: het is niet langer ‘de meeste stemmen gelden’, maar ‘alle stemmen gelden’. Maar je begrijpt: voor elkaar te krijgen dat iédereen het met een besluit eens is, dat is meer dan ingewikkeld. Maar voor alles bestaat een stappenplan. Hulde!

Scrum

De meesten van jullie zullen meteen denken aan post-its. Maar het is meer dan een heleboel gele briefjes. Het komt erop neer dat wordt gewerkt met een aantal duidelijk afgebakende en elkaar opvolgende fases, waarbij steeds andere experts worden ingeschakeld. Als een fase is afgerond, dragen de experts het resultaat over aan de experts van de volgende fase.

Nu kan ik natuurlijk nog een waterval aan ingewikkelde termen voor je opsommen, maar zes van die groteske begrippen vind ik wel welletjes. Genoeg jeuk voor vandaag. Je moet er immers ook nog iets van opsteken.

Sjoske Cornelissen

Een kleine vijf maanden na het behalen van haar diploma Journalistiek besloot Sjoske Cornelissen voor zichzelf te beginnen. Wie niet waagt, die niet wint, was de gedachte. Met een heleboel dromen en een iets minder concreet plan stapte ze - onder de naam Sjoske Media - de freelance wereld in. Nu, zo’n anderhalf jaar later, schrijft ze voor verschillende websites, bedrijven en magazines. Voor Pay2day B.V. blogt Sjoske over de perikelen en successen van een zzp’er en houdt ze je op de hoogte van nieuwe manieren van werken.


Lees onze blog

Pay2day is verhuisd


8 aug 2022

Pay2day is verhuisd. Waarheen? Naar Tiel. Waarom? Daar kom ik zo op. Even wat achtergrond. Ons bedrijf is geboren en getogen in Utrecht, maar begin deze zomer hebben we besloten een nieuw kantoor te zoeken buiten de stad. Dat ging moet ik eerlijk bekennen met pijn in het hart.


Waar vind ik de mensen?


11 mei 2022

Het opvallendste bericht over de arbeidsmarkt kwam afgelopen weken toch wel van de Arbeidsinspectie die zei dat we beter geen nieuwe arbeidsmigranten binnen kunnen halen om het personeelstekort aan te pakken. Want dat lost het arbeidsprobleem een beetje op, maar zou tot nóg grotere problemen op de huizenmarkt en in het onderwijs leiden. Langer werken en onbenut arbeidspersoneel inzetten is beter, stelt de inspectie. 


Werk is de beste hulp aan vluchtelingen


14 mrt 2022

De vluchtelingenstroom uit Oekraïne is nog maar net op gang gekomen. Afgelopen weekeinde kwamen 3000 mensen ons land binnen. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn er nu 6200 mensen. Het aantal stijgt snel. Wat nu? Zorg dat deze groep zo snel mogelijk mag gaan werken, dat is voor iedereen goed.


2022, het jaar van de Grote Ontslaggolf  


25 jan 2022

Het is nog niet eens februari en veel goede voornemens zijn al vergeten. Maar niet bij iedereen. Een andere baan of functie staat al jaren hoog in de lijstjes met goede voornemens. En dat merken we; 2022 is voor Pay2day razend druk begonnen. Er zijn heel veel vacatures en bijna evenveel mensen die iets anders willen.


Leuke baan! Inclusief tiny house of e-scooter?


22 nov 2021

Hoe vind je de geschikte kandiaat, of überhaupt een kandidaat voor een vacature? Bedrijven tuimelen over elkaar heen met lokkertjes. Een bedrijf in Enschede geeft nieuwe medewerkers een fiets of een e-scooter inclusief een rijbewijs. Een varenkweker in Burgh-Haamstede biedt zelfs een huurhuis - een tiny house in badplaats Renesse - als je er komt werken (klein addertje: je gaat het huisje uiteindelijk zelf huren). De trend is duidelijk: veel ondernemers denken dat het niet lukt personeel te vinden zonder te strooien met genereuze secundaire arbeidsvoorwaarden.


Personeelstekort: We zijn terug in de jaren '60


19 okt 2021

U wist het niet, maar we zijn terug in de jaren ’60. Nederland heeft voor het eerst in ruim een halve eeuw weer meer vacatures dan werkzoekenden. Destijds leidde die schaarste op de arbeidsmarkt tot een ongekende loonspiraal en later tot de komst van tienduizenden gastarbeiders. De economie én de lonen groeiden als nooit tevoren.


Menu