Leesvoer en luistergenot

16 augustus 2016

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: ik ben waardeloos in het plannen van een vakantie. En dan bedoel ik niet het boeken van een vlucht en het zoeken naar een authentiek huisje in Italië of een natuurcamping in Zuid-Frankrijk. Dat doe ik graag. Maar ik vergéét vrije dagen in te plannen. Ja, echt.

Verklaar me voor gek, maar het gebeurt telkens weer. Ik had weken geleden al met mijn billen op het strand in een zonovergoten land kunnen liggen, maar ik ga net als de rest van Nederland in het hoogseizoen. Handig is anders. ,,Jij kunt als zzp’er toch zelf bepalen wanneer je op vakantie gaat? Dan kun je ook in het laagseizoen,’’ hoor ik mijn moeder zeggen. Ze heeft volkomen gelijk. Misschien dat het volgend jaar wel lukt.

Maar als ik eenmaal een vakantieweek of drie heb genoteerd in mijn agenda en weet waar de reis naartoe gaat, dan verander ik in een uiterst geordend type. Ik maak óveral lijstjes van. Een nog-te-kopen-lijstje, een echt-niet-vergeten-lijstje en bovenal een dit-moet-ik-nog-lezen-en-luisteren-lijstje. Aan die laatste besteed ik een hoop tijd. Of nou ja, eigenlijk creëert dat lijstje zichzelf gedurende het jaar.

Ik verzamel het hele jaar door boeken, podcasts en video’s. Het is de bedoeling dat ik daar dan ‘binnenkort’ aan begin, maar de ervaring leert dat ze stuk voor stuk op het vakantielijstje belanden. Ik spijker mijn kennis bij terwijl ik in een hangmat hang of met mijn voeten poedel in een zwembad. Niet verkeerd, dacht ik zo.

En aangezien ik niet de enige ben die in deze periode geniet van een paar vrije dagen, heb ik een selectie gemaakt van mijn dit-moet-ik-nog-lezen-en-luisteren-lijstje.

TEDxTalk: Jason Fried
Volgens Fried zijn we lang niet altijd productief op de werkvloer, waardoor we een hoop onnodige stress mee naar huis nemen. Hoe zorg je ervoor dat het wel lukt om je werk te doen op kantoor?

TEDxTalk: Amy Cuddy
Uit onderzoek blijkt dat jouw communicatie voor 55 procent uit lichaamstaal bestaat. En het is best handig als zakelijke afspraken goed verlopen. Wat is het effect van jouw lichaamshouding en uitstraling?

Podcast: Starting from Zero
De naam zegt het al: ondernemers worden geïnterviewd over het opzetten van een onderneming. En je kunt even vooruit: want deze podcast heeft 32 afleveringen.

Podcast: Sean Wes
Dit is een vierdelige serie over ondernemen. Hoe kun je jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Boek: Minder doen, meer bereiken
Voor degenen die zich afvragen wat ze aan het einde van de dag hebben bereikt met al die mailtjes, lange vergaderingen en telefoontjes. Hoe kun je meer bereiken door minder te doen?

Boek: So you think you can’t network?
Nee, ik kan niet zo goed op een natuurlijke manier netwerken. Het voelt altijd ongemakkelijk of nep. Hoe maak ik van netwerken iets vanzelfsprekends?

Tot slot nog één tip voordat ik de auto instap en naar Frankrijk rijd: installeer de app Pocket op je telefoon en computer. Als je een gave longread tegenkomt waarvoor je uiteraard op dat moment geen tijd hebt, zet-ie ‘m met één klik in je virtuele dit-moet-ik-nog-lezen-lijstje. Geloof me, het wordt je beste vriend.

Sjoske Cornelissen

Een kleine vijf maanden na het behalen van haar diploma Journalistiek besloot Sjoske Cornelissen voor zichzelf te beginnen. Wie niet waagt, die niet wint, was de gedachte. Met een heleboel dromen en een iets minder concreet plan stapte ze - onder de naam Sjoske Media - de freelance wereld in. Nu, zo’n anderhalf jaar later, schrijft ze voor verschillende websites, bedrijven en magazines. Voor Pay2day B.V. blogt Sjoske over de perikelen en successen van een zzp’er en houdt ze je op de hoogte van nieuwe manieren van werken.


Lees onze blog

We gaan weer beginnen, mét flexwerkers


20 mei 2020

We gaan - voorzichtig - weer beginnen. Scholen, kantoren, horeca mogen weer beetje bij beetje aan de slag. Dat was de boodschap van premier Rutte. Bijna alle sectoren hebben nu gelukkig licht aan het eind van de tunnel.14 mei 2020

Om goed werk te kunnen leveren op een veilige manier, is een goede steiger of ondersteuningsconstructie een must. Door het toenemend aantal projecten bij onze opdrachtgever, is de behoefte ontstaan voor een uitvoerder Steigerbouw. Deze steigerdeskundige uitvoerder ondersteunt en adviseert de organisatie aan de hand van actuele wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek. Veelzijdig vakwerk, dat is wat onze relatie wil leveren. Kwaliteit is dus altijd het doel. Tevens heeft  onze opdrachtgever veilig werken hoog in het vaandel staan. Om goed werk te kunnen leveren op een veilige manier, is een goede steiger of ondersteuningsconstructie een must. Door het toenemend aantal projecten, is de behoefte ontstaan voor een onderstaande functie. Deze steigerdeskundige uitvoerder ondersteunt en adviseert de organisatie aan de hand van actuele wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek. Werkzaamheden: Adviseren over de inzet van de juiste steiger bij een project (werkvoorbreiding) Tekenen van steigers Helpen bij klaarmaken materiaalstaten voor het steigerwerk Beheren steigerplanning en inplannen montage en demontage steigerwerk Bewaken van de kwaliteit van ons steigermateriaal en stempels Keuren van steigers Inspecteren van steigers Uitvoerders ondersteunen bij toezicht op het steigerwerk Vraagbaak voor steigerwerk Geven van voorlichting en instructie over steigergebruik Bij ons vallen ook ondersteuningsconstructies en onderstempeling onder “steigerwerk”. Wij bieden: Afwisselende functie met veel contacten. Voldoende uitdagingen om het steigerwerk naar een hoger niveau te brengen. Standplaats is hoofdkantoor in Utrecht, met bezoeken van projectlocaties. Goede arbeidsvoorwaarden. Een fulltime baan met toekomstperspectief Functie-eisen: Een deskundige en doortastende collega Iemand die goed kan samenwerken Iemand met opleiding in steigerbouw t/m steigerinspecteur, of in ieder geval de ambitie om deze op korte termijn te behalen Volledige kennis van de “Richtlijn Steigers” Heb je interesse of vragen neem dan contact met ons op.14 mei 2020

Voor een van onze opdrachtgevers zijn we op zoek naar aankomende steigerbouwers 40 uur p/w omgeving Utrecht. Onderwerp Minimale eis Startdatum Per direct Affiniteit met Op hoogte werken, Met je handen werken, buiten werken. Opleiding tot op heden Ervaring in de steigerbouw is een pré maar niet noodzakelijk. je moet bereid zijn om de opleiding steigerbouwer te halen via Ampliar. Nederlandse taal Goede beheersing van de Nederlandse taal. VOG nodig? N.V.T. B-VCA Is verplicht. Aantal uren beschikbaar 40 uur per week beschikbaar Werktijd ma t/m vrij van 07:00 uur tot 16:00 uur Gedragskenmerk Verantwoordelijkheidsgevoel (onder andere m.b.t. schade aan derden) Je werkt in een team Overig Fysiek sterk zijn en in staat zijn veel te staan en te bukken. Rijbewijs B is gewenst Locatie Werkzaamheden worden verricht in de regio Utrecht Contact Heeft bovenstaande vacature jouw interesse gewekt!. Stuur dan je CV naar Pay2day . Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op    


Studiekeuze? Luister naar je hart, dat klopt altijd


25 feb 2020

Volg je je hoofd of je hart als het gaat om opleiding en carrière? Het UWV bracht die vraag weer naar boven in een onderzoek naar kansen op de arbeidsmarkt. Voor 1 mei kiezen tienduizenden jongeren een vervolgopleiding. Kies je een studie waarmee later misschien geen droog brood valt te verdienen? Of ga je voor de opleiding die gouden bergen belooft?


Zzp'er wil vrijheid niet kwijt


4 feb 2020

De rook rond de aanbevelingen van de commissie Borstlap is opgetrokken. Hans Borstlap onderzocht met de Commissie Regulering van Werk de positie van de freelancers en zzp’ers in Nederland. Hij constateert een tweedeling: de mensen met een vaste baan met bijhorende zekerheden en de flexwerkers die noodgedwongen van tijdelijk contract naar tijdelijk contract hoppen. Die laatste groep zou minder verdienen, geen hypotheek krijgen bij het kopen van een huis, en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten. Is dat zo?


Even voorstellen: Ineke Harteman


14 jan 2020

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt zeker in onze flexwerk- en uitzendbranche. Om al onze relaties de persoonlijke aandacht te geven die ze verdienen is vorige maand Ineke Harteman toegetreden tot ons Pay2day-team. Wat ze gaat doen, vertelt ze zelf in deze blog.


Menu