Meer salaris? Dat doe je zo


4 mei 2017

Als je een zzp’er kent is de kans groot dat je regelmatig hoort waarom het leventje als vrije vogel zo heerlijk is. Begrijp me niet verkeerd, ik ben het waarschijnlijk volledig eens met die voordelen. Maar er is één ding waar je als zelfstandige hoe dan ook mee te maken krijgt. En daar kreeg ik laatst voor het eerst rillingen van.

Vragen om een tariefverhoging vind ik verschrikkelijk. Brrr. Het is gewoon niet prettig om bij een opdrachtgever voor wie je al werkt te vragen om meer geld. Maar aan de andere kant word je ook niet serieus genomen als je jarenlang voor hetzelfde loontje blijft werken.

Dus ik moet wel. En jij ook. Vooral als je een vrouw bent, trouwens. Want wij dames blijken dus minder vaak voor onszelf (en ons geld) op te komen, vergeleken met mannen. Ruim 40 procent van de mannen onderhandelt als zij een nieuwe baan krijgen, tegenover 25 procent van de vrouwen (aldus het Sociaal Cultureel Planbureau). Ai. Daar moeten we iets aan doen.

Ik heb een aantal tips voor je opgeduikeld waardoor je sterker in je schoenen staat tijdens je voorstel:

  1. Het is je goed recht

Het is voor iedereen beter als jij voor jezelf opkomt. Ook voor je opdrachtgever. Want geloof me, die neemt je een stuk serieuzer als jij jezelf ook waardeert.

  1. Argumentatie

Denk van tevoren goed na waarom je een tariefverhoging verdient. Vergelijk jezelf met collega’s, het salaris in de markt en je verantwoordelijkheden. Je kunt ook áltijd zeggen dat een salarisstijging bijdraagt aan je motivatie om hard te (blijven) werken.

  1. Vraag om positieve feedback

Je kunt aan je leidinggevende vragen wat hij of zij waardeert aan jou en je werkzaamheden. Op het moment dat je leidinggevende dit uitspreekt, voelt hij de waardering voor jou. En dat maakt dat hij sneller geneigd is een loonsverhoging te regelen.

  1. Denk met je leidinggevende mee

Vaak is jouw chef niet degene die mag bepalen of jij ook daadwerkelijk een hoger tarief krijgt. Vraag of en hoe je kunt helpen om het voor elkaar te krijgen bij de directeur. Je leidinggevende voelt zich gesteund.

  1. Bereid je goed voor

Het kan geen kwaad om het gesprek eerst te oefenen met iemand. Bedenk van tevoren alvast antwoorden en vragen. Dan sta je straks niet met je bek vol tanden. Bepaal ook alvast voor jezelf wat je minimumeis is.

  1. Wees vriendelijk en duidelijk

Uiteraard moet je correct en aardig blijven tijdens het gesprek, maar vergeet niet om vast te houden aan je standpunten. Wees ook concreet. ‘Ik wil meer dan nu verdienen’ is niet genoeg. Ga voor een duidelijke eis, bijvoorbeeld een 5 procent hoger bruto-maandloon. Dat klinkt een stuk professioneler, nietwaar?

Dus, droom jij al jaren van een hoger salaris? Go for it! Al is het maar om dat percentage onderhandelende vrouwen iets op te krikken.

Sjoske Cornelissen

Een kleine vijf maanden na het behalen van haar diploma Journalistiek besloot Sjoske Cornelissen voor zichzelf te beginnen. Wie niet waagt, die niet wint, was de gedachte. Met een heleboel dromen en een iets minder concreet plan stapte ze - onder de naam Sjoske Media - de freelance wereld in. Nu, zo’n anderhalf jaar later, schrijft ze voor verschillende websites, bedrijven en magazines. Voor Pay2day B.V. blogt Sjoske over de perikelen en successen van een zzp’er en houdt ze je op de hoogte van nieuwe manieren van werken.


Lees onze blog

We gaan weer beginnen, mét flexwerkers


20 mei 2020

We gaan - voorzichtig - weer beginnen. Scholen, kantoren, horeca mogen weer beetje bij beetje aan de slag. Dat was de boodschap van premier Rutte. Bijna alle sectoren hebben nu gelukkig licht aan het eind van de tunnel.14 mei 2020

Om goed werk te kunnen leveren op een veilige manier, is een goede steiger of ondersteuningsconstructie een must. Door het toenemend aantal projecten bij onze opdrachtgever, is de behoefte ontstaan voor een uitvoerder Steigerbouw. Deze steigerdeskundige uitvoerder ondersteunt en adviseert de organisatie aan de hand van actuele wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek. Veelzijdig vakwerk, dat is wat onze relatie wil leveren. Kwaliteit is dus altijd het doel. Tevens heeft  onze opdrachtgever veilig werken hoog in het vaandel staan. Om goed werk te kunnen leveren op een veilige manier, is een goede steiger of ondersteuningsconstructie een must. Door het toenemend aantal projecten, is de behoefte ontstaan voor een onderstaande functie. Deze steigerdeskundige uitvoerder ondersteunt en adviseert de organisatie aan de hand van actuele wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek. Werkzaamheden: Adviseren over de inzet van de juiste steiger bij een project (werkvoorbreiding) Tekenen van steigers Helpen bij klaarmaken materiaalstaten voor het steigerwerk Beheren steigerplanning en inplannen montage en demontage steigerwerk Bewaken van de kwaliteit van ons steigermateriaal en stempels Keuren van steigers Inspecteren van steigers Uitvoerders ondersteunen bij toezicht op het steigerwerk Vraagbaak voor steigerwerk Geven van voorlichting en instructie over steigergebruik Bij ons vallen ook ondersteuningsconstructies en onderstempeling onder “steigerwerk”. Wij bieden: Afwisselende functie met veel contacten. Voldoende uitdagingen om het steigerwerk naar een hoger niveau te brengen. Standplaats is hoofdkantoor in Utrecht, met bezoeken van projectlocaties. Goede arbeidsvoorwaarden. Een fulltime baan met toekomstperspectief Functie-eisen: Een deskundige en doortastende collega Iemand die goed kan samenwerken Iemand met opleiding in steigerbouw t/m steigerinspecteur, of in ieder geval de ambitie om deze op korte termijn te behalen Volledige kennis van de “Richtlijn Steigers” Heb je interesse of vragen neem dan contact met ons op.14 mei 2020

Voor een van onze opdrachtgevers zijn we op zoek naar aankomende steigerbouwers 40 uur p/w omgeving Utrecht. Onderwerp Minimale eis Startdatum Per direct Affiniteit met Op hoogte werken, Met je handen werken, buiten werken. Opleiding tot op heden Ervaring in de steigerbouw is een pré maar niet noodzakelijk. je moet bereid zijn om de opleiding steigerbouwer te halen via Ampliar. Nederlandse taal Goede beheersing van de Nederlandse taal. VOG nodig? N.V.T. B-VCA Is verplicht. Aantal uren beschikbaar 40 uur per week beschikbaar Werktijd ma t/m vrij van 07:00 uur tot 16:00 uur Gedragskenmerk Verantwoordelijkheidsgevoel (onder andere m.b.t. schade aan derden) Je werkt in een team Overig Fysiek sterk zijn en in staat zijn veel te staan en te bukken. Rijbewijs B is gewenst Locatie Werkzaamheden worden verricht in de regio Utrecht Contact Heeft bovenstaande vacature jouw interesse gewekt!. Stuur dan je CV naar Pay2day . Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op    


Studiekeuze? Luister naar je hart, dat klopt altijd


25 feb 2020

Volg je je hoofd of je hart als het gaat om opleiding en carrière? Het UWV bracht die vraag weer naar boven in een onderzoek naar kansen op de arbeidsmarkt. Voor 1 mei kiezen tienduizenden jongeren een vervolgopleiding. Kies je een studie waarmee later misschien geen droog brood valt te verdienen? Of ga je voor de opleiding die gouden bergen belooft?


Zzp'er wil vrijheid niet kwijt


4 feb 2020

De rook rond de aanbevelingen van de commissie Borstlap is opgetrokken. Hans Borstlap onderzocht met de Commissie Regulering van Werk de positie van de freelancers en zzp’ers in Nederland. Hij constateert een tweedeling: de mensen met een vaste baan met bijhorende zekerheden en de flexwerkers die noodgedwongen van tijdelijk contract naar tijdelijk contract hoppen. Die laatste groep zou minder verdienen, geen hypotheek krijgen bij het kopen van een huis, en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten. Is dat zo?


Even voorstellen: Ineke Harteman


14 jan 2020

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt zeker in onze flexwerk- en uitzendbranche. Om al onze relaties de persoonlijke aandacht te geven die ze verdienen is vorige maand Ineke Harteman toegetreden tot ons Pay2day-team. Wat ze gaat doen, vertelt ze zelf in deze blog.


Menu