Meer salaris? Dat doe je zo


4 mei 2017

Als je een zzp’er kent is de kans groot dat je regelmatig hoort waarom het leventje als vrije vogel zo heerlijk is. Begrijp me niet verkeerd, ik ben het waarschijnlijk volledig eens met die voordelen. Maar er is één ding waar je als zelfstandige hoe dan ook mee te maken krijgt. En daar kreeg ik laatst voor het eerst rillingen van.

Vragen om een tariefverhoging vind ik verschrikkelijk. Brrr. Het is gewoon niet prettig om bij een opdrachtgever voor wie je al werkt te vragen om meer geld. Maar aan de andere kant word je ook niet serieus genomen als je jarenlang voor hetzelfde loontje blijft werken.

Dus ik moet wel. En jij ook. Vooral als je een vrouw bent, trouwens. Want wij dames blijken dus minder vaak voor onszelf (en ons geld) op te komen, vergeleken met mannen. Ruim 40 procent van de mannen onderhandelt als zij een nieuwe baan krijgen, tegenover 25 procent van de vrouwen (aldus het Sociaal Cultureel Planbureau). Ai. Daar moeten we iets aan doen.

Ik heb een aantal tips voor je opgeduikeld waardoor je sterker in je schoenen staat tijdens je voorstel:

  1. Het is je goed recht

Het is voor iedereen beter als jij voor jezelf opkomt. Ook voor je opdrachtgever. Want geloof me, die neemt je een stuk serieuzer als jij jezelf ook waardeert.

  1. Argumentatie

Denk van tevoren goed na waarom je een tariefverhoging verdient. Vergelijk jezelf met collega’s, het salaris in de markt en je verantwoordelijkheden. Je kunt ook áltijd zeggen dat een salarisstijging bijdraagt aan je motivatie om hard te (blijven) werken.

  1. Vraag om positieve feedback

Je kunt aan je leidinggevende vragen wat hij of zij waardeert aan jou en je werkzaamheden. Op het moment dat je leidinggevende dit uitspreekt, voelt hij de waardering voor jou. En dat maakt dat hij sneller geneigd is een loonsverhoging te regelen.

  1. Denk met je leidinggevende mee

Vaak is jouw chef niet degene die mag bepalen of jij ook daadwerkelijk een hoger tarief krijgt. Vraag of en hoe je kunt helpen om het voor elkaar te krijgen bij de directeur. Je leidinggevende voelt zich gesteund.

  1. Bereid je goed voor

Het kan geen kwaad om het gesprek eerst te oefenen met iemand. Bedenk van tevoren alvast antwoorden en vragen. Dan sta je straks niet met je bek vol tanden. Bepaal ook alvast voor jezelf wat je minimumeis is.

  1. Wees vriendelijk en duidelijk

Uiteraard moet je correct en aardig blijven tijdens het gesprek, maar vergeet niet om vast te houden aan je standpunten. Wees ook concreet. ‘Ik wil meer dan nu verdienen’ is niet genoeg. Ga voor een duidelijke eis, bijvoorbeeld een 5 procent hoger bruto-maandloon. Dat klinkt een stuk professioneler, nietwaar?

Dus, droom jij al jaren van een hoger salaris? Go for it! Al is het maar om dat percentage onderhandelende vrouwen iets op te krikken.

Sjoske Cornelissen

Een kleine vijf maanden na het behalen van haar diploma Journalistiek besloot Sjoske Cornelissen voor zichzelf te beginnen. Wie niet waagt, die niet wint, was de gedachte. Met een heleboel dromen en een iets minder concreet plan stapte ze - onder de naam Sjoske Media - de freelance wereld in. Nu, zo’n anderhalf jaar later, schrijft ze voor verschillende websites, bedrijven en magazines. Voor Pay2day B.V. blogt Sjoske over de perikelen en successen van een zzp’er en houdt ze je op de hoogte van nieuwe manieren van werken.


Lees onze blog

Waar vind ik de mensen?


11 mei 2022

Het opvallendste bericht over de arbeidsmarkt kwam afgelopen weken toch wel van de Arbeidsinspectie die zei dat we beter geen nieuwe arbeidsmigranten binnen kunnen halen om het personeelstekort aan te pakken. Want dat lost het arbeidsprobleem een beetje op, maar zou tot nóg grotere problemen op de huizenmarkt en in het onderwijs leiden. Langer werken en onbenut arbeidspersoneel inzetten is beter, stelt de inspectie. 


Werk is de beste hulp aan vluchtelingen


14 mrt 2022

De vluchtelingenstroom uit Oekraïne is nog maar net op gang gekomen. Afgelopen weekeinde kwamen 3000 mensen ons land binnen. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn er nu 6200 mensen. Het aantal stijgt snel. Wat nu? Zorg dat deze groep zo snel mogelijk mag gaan werken, dat is voor iedereen goed.


2022, het jaar van de Grote Ontslaggolf  


25 jan 2022

Het is nog niet eens februari en veel goede voornemens zijn al vergeten. Maar niet bij iedereen. Een andere baan of functie staat al jaren hoog in de lijstjes met goede voornemens. En dat merken we; 2022 is voor Pay2day razend druk begonnen. Er zijn heel veel vacatures en bijna evenveel mensen die iets anders willen.


Leuke baan! Inclusief tiny house of e-scooter?


22 nov 2021

Hoe vind je de geschikte kandiaat, of überhaupt een kandidaat voor een vacature? Bedrijven tuimelen over elkaar heen met lokkertjes. Een bedrijf in Enschede geeft nieuwe medewerkers een fiets of een e-scooter inclusief een rijbewijs. Een varenkweker in Burgh-Haamstede biedt zelfs een huurhuis - een tiny house in badplaats Renesse - als je er komt werken (klein addertje: je gaat het huisje uiteindelijk zelf huren). De trend is duidelijk: veel ondernemers denken dat het niet lukt personeel te vinden zonder te strooien met genereuze secundaire arbeidsvoorwaarden.


Personeelstekort: We zijn terug in de jaren '60


19 okt 2021

U wist het niet, maar we zijn terug in de jaren ’60. Nederland heeft voor het eerst in ruim een halve eeuw weer meer vacatures dan werkzoekenden. Destijds leidde die schaarste op de arbeidsmarkt tot een ongekende loonspiraal en later tot de komst van tienduizenden gastarbeiders. De economie én de lonen groeiden als nooit tevoren.


Terug naar kantoor? Dan komt die ene vraag…


8 sep 2021

Bijna zijn we terug naar normaal. Eind deze maand verdwijnen, als alles goed gaat, de laatste maatregelen tegen corona. Ook het advies om zoveel mogelijk thuis te werken vervalt dan. Maar er is alweer een nieuw coronaprobleem: zijn ongevaccineerde werknemers welkom op de werkvloer? Werkgevers en vakbonden staan lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Het is een kwestie van tijd tot we bij Pay2day ook de vraag krijgen: Is de kandidaat gevaccineerd?


Menu