Neem eens wat vaker de lift!

1 juni 2017

Stel, je staat in de lift en je komt iemand tegen die relevant kan zijn voor je loopbaan. Of beter nog: hij is cruciaal voor een volgende stap in jouw carrière (ja, de kans is klein, maar beeld het gewoon even in). Jij moet naar de zesde verdieping, hij heeft een afspraak op de zevende. Dan heb je dus maar een halve minuut (of een hele, als je geluk hebt met een trage lift) om je verhaal te vertellen. Dat is kort. Maar niet als je hebt geoefend.

Bovenstaande liftscène is bedacht ter introductie van de elevator pitch, alias een verkooppraatje. Kun jij jezelf (of jouw idee) in korte tijd verkopen? Geloof me, dat wil je. Want het is natuurlijk zonde als je die mogelijk doorslaggevende (halve) minuut verkwist omdat je staat te stotteren. Goed, laat de lift en die beste man even voor wat het is en stel je brein in op verkopen.

Stap 1
Een goede elevator pitch geeft antwoord op de vragen wie je bent, wat je te bieden hebt, welk verschil je maakt en waar je naar op zoek bent.

Stap 2
Begin met een actueel verhaal of anekdote. Dat grijpt de aandacht.

Stap 3
Bepaal de structuur van je pitch. Hak ‘m in stukjes, zodat je alles beter onthoudt én duidelijker overkomt.

Stap 4
Maak je pitch persoonlijk, gebruik niet onnodig veel marketingtermen. Zorg ervoor dat jouw verhaal anders is en iemand bijblijft.

Stap 5
Kies ook een stijl die bij je past. Het komt al gauw gekunsteld of ingestudeerd over. Dat wil je niet.

Stap 6
Verplaats je tijdens de pitch in de situatie van een ander. Wat is zijn behoefte of voor welk probleem zoekt hij een oplossing? Gebruik vragen als ‘Klopt het dat…?’ of ‘Herken je…?’ Als iemand een bevestiging geeft, kun je vertellen wat jij te bieden hebt.

Stap 7
Blijf goed kijken of de cruciale man nog geïnteresseerd is. Iemand die doordendert is niet interessant.

Stap 8
Herhaal aan het einde van je pitch nog een keer je naam.

Stap 9
Sluit af met een vraag of uitnodiging voor een volgend gesprek. Dan weet je meteen of je een beetje indruk hebt gemaakt.

Dus, neem de komende tijd de lift in plaats van de trap en druk af en toe ‘per ongeluk’ op het verkeerde knopje. Dan heb je genoeg tijd om je pitch te oefenen.

Sjoske Cornelissen

Een kleine vijf maanden na het behalen van haar diploma Journalistiek besloot Sjoske Cornelissen voor zichzelf te beginnen. Wie niet waagt, die niet wint, was de gedachte. Met een heleboel dromen en een iets minder concreet plan stapte ze - onder de naam Sjoske Media - de freelance wereld in. Nu, zo’n anderhalf jaar later, schrijft ze voor verschillende websites, bedrijven en magazines. Voor Pay2day B.V. blogt Sjoske over de perikelen en successen van een zzp’er en houdt ze je op de hoogte van nieuwe manieren van werken.


Lees onze blog

Pay2day is verhuisd


8 aug 2022

Pay2day is verhuisd. Waarheen? Naar Tiel. Waarom? Daar kom ik zo op. Even wat achtergrond. Ons bedrijf is geboren en getogen in Utrecht, maar begin deze zomer hebben we besloten een nieuw kantoor te zoeken buiten de stad. Dat ging moet ik eerlijk bekennen met pijn in het hart.


Waar vind ik de mensen?


11 mei 2022

Het opvallendste bericht over de arbeidsmarkt kwam afgelopen weken toch wel van de Arbeidsinspectie die zei dat we beter geen nieuwe arbeidsmigranten binnen kunnen halen om het personeelstekort aan te pakken. Want dat lost het arbeidsprobleem een beetje op, maar zou tot nóg grotere problemen op de huizenmarkt en in het onderwijs leiden. Langer werken en onbenut arbeidspersoneel inzetten is beter, stelt de inspectie. 


Werk is de beste hulp aan vluchtelingen


14 mrt 2022

De vluchtelingenstroom uit Oekraïne is nog maar net op gang gekomen. Afgelopen weekeinde kwamen 3000 mensen ons land binnen. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn er nu 6200 mensen. Het aantal stijgt snel. Wat nu? Zorg dat deze groep zo snel mogelijk mag gaan werken, dat is voor iedereen goed.


2022, het jaar van de Grote Ontslaggolf  


25 jan 2022

Het is nog niet eens februari en veel goede voornemens zijn al vergeten. Maar niet bij iedereen. Een andere baan of functie staat al jaren hoog in de lijstjes met goede voornemens. En dat merken we; 2022 is voor Pay2day razend druk begonnen. Er zijn heel veel vacatures en bijna evenveel mensen die iets anders willen.


Leuke baan! Inclusief tiny house of e-scooter?


22 nov 2021

Hoe vind je de geschikte kandiaat, of überhaupt een kandidaat voor een vacature? Bedrijven tuimelen over elkaar heen met lokkertjes. Een bedrijf in Enschede geeft nieuwe medewerkers een fiets of een e-scooter inclusief een rijbewijs. Een varenkweker in Burgh-Haamstede biedt zelfs een huurhuis - een tiny house in badplaats Renesse - als je er komt werken (klein addertje: je gaat het huisje uiteindelijk zelf huren). De trend is duidelijk: veel ondernemers denken dat het niet lukt personeel te vinden zonder te strooien met genereuze secundaire arbeidsvoorwaarden.


Personeelstekort: We zijn terug in de jaren '60


19 okt 2021

U wist het niet, maar we zijn terug in de jaren ’60. Nederland heeft voor het eerst in ruim een halve eeuw weer meer vacatures dan werkzoekenden. Destijds leidde die schaarste op de arbeidsmarkt tot een ongekende loonspiraal en later tot de komst van tienduizenden gastarbeiders. De economie én de lonen groeiden als nooit tevoren.


Menu