Oproepkracht wordt door Wab vaste kracht


2 september 2019

Kun je morgen werken? Tienduizenden oproepkrachten krijgen zo’n telefoontje als het morgen toch nog terrasweer wordt. Door de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans, kortweg de Wab, wordt vanaf volgend jaar de inzet van oproepkrachten anders. Er komen meer en strengere regels.

Bijvoorbeeld: Als de oproep niet minstens 4 dagen van tevoren is gedaan dan mag de oproepkracht die naast zich neerleggen. De werkdag telt niet mee bij de 4 dagen termijn, dus als je op vrijdag iemand nodig hebt dan moet je dat op maandag laten weten. In de cao kan de termijn van 4 dagen worden verkort tot 24 uur. Nog een regel: een oproep moet altijd voor een werkduur van minimaal 3 uur zijn.

Wat in de praktijk vaak voorkomt zijn oproepen die op het nippertje veranderd worden (toch regen voorspeld). Als de wijziging korter dan 4 dagen van tevoren wordt gedaan, heeft de oproepkracht recht op loonbetaling over de uren van de oorspronkelijk oproep. Ook als het aantal uren wijzigt, kan de oproepkracht zich beroepen op de oorspronkelijke afspraak.

ABN AMRO denkt dat de nieuwe regels kostenverhogend werken. In de horeca wordt het biertje zelfs duurder door de Wab, stellen de economen van de bank.

De oproepkracht krijgt nog een extra zekerheid. In de 13e maand dat hij werkt op afroepbasis moet de werkgever een aanbod doen voor een vast aantal uren, gebaseerd op het gemiddelde van het afgelopen jaar. Als de werkgever dat nalaat, kan de oproepkracht er met terugwerkende kracht zelf een beroep op doen.

Dat aanbod kan de oproepkracht overigens weigeren en gewoon lekker op afroepbasis blijven werken. In dat geval moet na 12 maanden weer een aanbod voor een vast aantal uren worden gedaan.

Door de Wab weten oproepkrachten iets beter waar ze aan toe zijn en hebben ze iets meer financiële zekerheid. Werkgevers moeten vooral veel meer plannen. Wil je weten hoe de Wab voor jou of jouw bedrijf uitpakt? Ben je eigenlijk wel oproepkracht? Zijn de flexwerkers in het bedrijf oproepkrachten? Neem contact op met Pay2day en we vertellen hoe we je kunnen helpen bij het opvangen van de veranderingen door de Wab.

Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''


Lees onze blog

Studiekeuze? Luister naar je hart, dat klopt altijd


25 feb 2020

Volg je je hoofd of je hart als het gaat om opleiding en carrière? Het UWV bracht die vraag weer naar boven in een onderzoek naar kansen op de arbeidsmarkt. Voor 1 mei kiezen tienduizenden jongeren een vervolgopleiding. Kies je een studie waarmee later misschien geen droog brood valt te verdienen? Of ga je voor de opleiding die gouden bergen belooft?


Zzp'er wil vrijheid niet kwijt


4 feb 2020

De rook rond de aanbevelingen van de commissie Borstlap is opgetrokken. Hans Borstlap onderzocht met de Commissie Regulering van Werk de positie van de freelancers en zzp’ers in Nederland. Hij constateert een tweedeling: de mensen met een vaste baan met bijhorende zekerheden en de flexwerkers die noodgedwongen van tijdelijk contract naar tijdelijk contract hoppen. Die laatste groep zou minder verdienen, geen hypotheek krijgen bij het kopen van een huis, en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten. Is dat zo?


Even voorstellen: Ineke Harteman


14 jan 2020

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt zeker in onze flexwerk- en uitzendbranche. Om al onze relaties de persoonlijke aandacht te geven die ze verdienen is vorige maand Ineke Harteman toegetreden tot ons Pay2day-team. Wat ze gaat doen, vertelt ze zelf in deze blog.


Kerstpakket, envelop, cadeaubon? Het maakt niet uit


12 dec 2019

Probeer het even te visualiseren: Marktleider Makro levert deze maand anderhalf miljoen kerstpakketten. Een berg met 1.500.000 dozen! En deze groothandel heeft dan nog ‘maar’ een derde van de markt in handen. Iets meer dan de helft van alle Nederlanders krijgt deze maand een kerstpakket. 


Te oud om te werken? De duvel is oud!


26 nov 2019

Ze zijn traag, star, vaak ziek en begrijpen de jongste ict-toepassingen niet. Vooroordelen over oudere werknemers zijn er genoeg. Daarom was ik vorige week zo enorm blij met het nieuws van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat steeds meer ouderen werken en blíjven werken.


Tijdelijke contract mag langer duren, maar niet voor niets


26 sep 2019

Geen bedrijf kan nog zonder flexwerkers, maar werken zonder vast personeel kan evenmin. Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (Wab) probeert de overheid tijdelijk personeel meer zekerheden te geven en tegelijkertijd ontslag eenvoudiger te maken. Zowel vast als tijdelijk personeel levert een beetje in; en de verhoudingen komen - de wet zegt het al - meer in balans. Een belangrijke wijziging in de Wab is de ketenregeling waarin wordt bepaald waneer een tijdelijk contract een vast dienstverband wordt. 


Menu