Prof. Dr. Mr. Ir. Stelte over kleine leugentjes op je cv

1 oktober 2018

Nee, helaas is het me niet gelukt om die vier titels te halen. En ik heb nooit met een van die titels mooie sier gemaakt. Maar het komt nog steeds voor, mensen die hun curriculum vitae pimpen met kleine of hele grote onwaarheden. Zelfs nooit behaalde titels worden opgevoerd. Hoe vaak er wordt gejokt en gesjoemeld is niet bekend, maar de meeste onderzoeken komen uit tussen de 30 en 50 procent.

De meest voorkomende leugen is overdrijving van je eigen capaciteiten. Ik zie en hoor het geregeld. Met alleen les op de middelbare school en een leuke Oostenrijkse wintersportvriendin spreek je geen vloeiend Duits, laat staan dat je het foutloos schrijft.

En als je een keer een storende puist heb weggepoetst met Photoshop dan beheers je dat programma niet. Een deelcursus volgen betekent níet dat je heel de opleiding hebt doorlopen. Zelfs over hobby’s zijn mensen niet eerlijk in de hoop dat ze interessanter overkomen.

Op twee komt het rommelen met de tijdlijn om tot een sluitend cv te komen. Natuurlijk hoef je niet te pronken met jaren van werkloosheid. Zet niet in je cv ‘2010-2014: werkloos’, maar vertel wat je wel gedaan hebt. Misschien was je in die jaren mantelzorger of heb je ervoor gekozen om in de eerste jaren fulltime bij je kinderen te zijn. Of als het echt een werkloze lege periode was: pas de vormgeving van je cv zo aan dat het niet te veel opvalt.

Op drie staat het weglaten van feiten.  Veel mensen hebben bijvoorbeeld weleens een baan gehad waarbij het dienstverband voortijdig en onplezierig eindigde. Laat die fase in je carrière niet weg op je cv. Als ernaar wordt gevraagd: Leg uit waarom dat dienstverband plotsklaps zonder uitzicht op iets nieuws eindigde.

Mijn advies: lieg niet in je cv, ook niet over kleine dingetjes. Je raakt vroeg of laat verstrikt in je eigen fantasie. Werkgevers testen echt vooraf de vaardigheden die er toe doen. Schrijftesten en programmeeropdrachten zijn aan de orde van de dag. Bovendien halen werkgevers je naam door Google en worden je activiteiten op social media bekeken. Als een leugentje wordt ontdekt, dan beland je op het stapeltje met afwijzingen. Komt de werkgever later achter je creativiteit met de waarheid, dan volgt ontslag wegens fraude. Of je bent al eerder ontslagen omdat je niet geschikt was voor de job. 

Hoe maak je dan een goed cv? Pas je cv bij iedere sollicitatie aan. Kijk goed naar het bedrijf waar je solliciteert. Welke mensen werken er? Welke kwalificaties worden er gevraagd? Benadruk je vaardigheden die daar zoveel mogelijk bij aansluiten.

De angst dat je niet goed genoeg bent is de bron van de leugentjes. Je wilt opvallen tussen de rest. Begrijpelijk, maar de beste baan is de job die precies bij je mogelijkheden, en werkelijke kennis en vaardigheden past. Eerlijk duurt echt het langst.

Overigens – leuk weetje – er is maar één Nederlander die echt Prof. Dr. Mr Ir. op zijn cv mag zetten zonder te liegen. Prof. Dr. Mr. Ir. Sicco Santema, een 58-jarige bolleboos uit Zeist die studenten aan de TU Delft de fijne kneepjes van industriële marketing bijbrengt. De rest van ons kan maar beter niet jokken over de genoten scholing.

Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''


Lees onze blog

8 sollicitatietips (vooral) voor werkgevers


19 mrt 2019

Hoe je als werkzoekende zo goed mogelijk naar voren komt in een sollicitatiegesprek is overal op internet te vinden. Maar hoe moet de andere kant van de tafel, de werkgever zich opstellen? In deze tijd is er een overvloed aan vacatures en grote kans dat de kandidaat nóg drie leuke sollicitaties heeft lopen. Hoe kun je in het sollicitatiegesprek die veelbelovende man of vrouw voor jouw bedrijf laten kiezen? Een paar tips (ook nuttig voor de sollicitant zelf, want als die werkgever hier niets mee doet, is het misschien niet zo’n leuke baas). Tijd om in de spiegel te kijken.


Zes tips om een burn-out te voorkomen


6 feb 2019

Het aantal burn-outs blijft toenemen, blijkt uit de Arbobalans 2018 van TNO. Wat kun je er zelf en als werkgever tegen doen? Een wondermiddel bestaat niet. Sterker, ondanks het ontelbare aantal stresscoaches en burn-outconsulenten weten we eigenlijk niet wat wel en niet werkt. Veel onderzoek naar burn-outs is gericht op de werknemer. Wat de rol en taak van de werkgever is, blijft onderbelicht. En dat is niet terecht. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis onderzocht een paar jaar geleden de oorzaken. In bijna de helft werd een scheve werk-privébalans genoemd. Maar ook: een te hoge werkdruk, te weinig erkenning en te weinig steun van de baas en de collega’s tellen mee.


Alle hens aan dek


14 jan 2019

Ik wens u veel personeel. Die beetje cynische opmerking verwijst naar de niet-werkgerelateerde sores die een groot personeelsbestand met zich meebrengt. Maar tegenwoordig is veel personeel voor steeds meer bedrijven een mooie droom. De economie van Nederland draait als een tierelier. Er is eigenlijk maar één remmende factor: het personeelstekort. Er is geen sector te vinden die niet groeit en bloeit. We merken het met Pay2day ook: meer opdrachtgevers, grotere orders. Niet voor niets zijn we begin deze maand verhuisd naar een ruimer kantoor.


‘Een open cultuur’ en andere vacature-blabla


20 nov 2018

Ben jij een teamspeler? Zonder negen-tot-vijf-mentaliteit? Trekt een open bedrijfscultuur je? En wil je een goed salaris? Stop toch met die nietszeggende blabla in vacatures, daar loopt die getalenteerde kandidaat die je zoekt echt niet warm voor. En toch wemelen vacatures nog steeds van die vage begrippen. Misschien levert het 300 sollicitatiebrieven op, maar wat heb je eraan als minimaal 95 procent mismatches zijn? Wie vaagheid zaait zal misverstanden oogsten.


Lekker een uur extra geslapen? Jammer


29 okt 2018

Genoten van het uurtje extra slapen? Ik begrijp dat wel. Het is buiten donker en koud; ideale omstandigheden om je nog eens om te draaien. Maar een beetje jammer is het wel. Want in dat extra uurtje kun je enorm productief zijn. Mijn interne wekker gaat altijd tussen 5 en 6 uur. Heerlijk. Het huis is dan nog stil en in die vroege ochtenduren kun je zoveel doen.


Zucht, de B komt weer in de maand…


11 okt 2018

Functioneringsgesprekken, jaargesprekken, beoordelingsgesprekken. Hoe je ze ook noemt: in november slaat heel het land weer aan het beoordelen. ,,Hoe doe jij dat Rob’’, vroeg een relatie me onlangs. ,,Eh, ik zou er meer mee bezig moeten zijn’’, antwoordde ik een beetje schuldbewust. 


Menu