Een stoel en een fiets van de zaak (echt waar dat kan)

4 april 2019

Wie werkt er nooit een dag thuis? Iedereen wil dat wel. En ook de meeste werkgevers zijn nu wel over hun koudwatervrees heen. Thuiswerkers blijken productiever (het scheelt een boel social talk bij de koffieautomaat) en ze zijn heel tevreden over de constructie. Werkgevers zien dat het bovendien een goede methode is om personeel voor langere tijd aan zich te binden. En het kan nog leuker worden met een stoel en een fiets van de zaak.

In het rijtje goed salaris, leuke leaseauto en gelikte smartphone hoort tegenwoordig ook de thuiswerkdag. 3 miljoen Nederlanders hebben volgens het CBS de mogelijkheid om incidenteel thuis te werken en dat aantal stijgt nog steeds.

Als werkgever kun je die thuiswerkdag nóg leuker maken. Zo mag je eens per vijf jaar een  belastingvrije vergoeding van 1815 euro (inclusief BTW) geven om thuis een kantoor in te richten. De werknemer kan naar keuze een bureau, bureaustoel, verlichting of bijvoorbeeld een ladeblok aanschaffen. Een leuke upgrade van de werkplek aan de keukentafel. Natuurlijk zijn er voorwaarden. Zo moet er minimaal 1 thuiswerkdag per week zijn en dat moet ook contractueel afgesproken zijn.

Een laptop en smartphone van de zaak heeft de moderne kantoormedewerker al thuis, maar ook de kosten van een internetaansluiting en een printer thuis mogen onbelast vergoed worden.

Hoe zit het met de reiskosten voor woon-werk op de thuiswerkdag? Die worden gewoon doorbetaald à 19 cent per kilometer. De fiscus stelt maar één eis: er moet minimaal 128 dagen per jaar naar het werk gereisd worden.

Ook als de werknemer fietst mag de 19 cent vergoed worden. Nu ik het toch over sympathieke personeelsregelingen heb: Als er veel fietsend personeel is, dan is het interessant om de fietsleaseregeling die volgend jaar van kracht wordt in de gaten te houden. Wie een fiets leaset via de werkgever voor woon-werkverkeer krijgt dan een vaste bijtelling van 7 procent voor het privégebruik. Dat komt neer op ongeveer een tientje per maand voor een nagelnieuwe snelle ebike van een paar duizend euro.

Terug naar het thuiswerken. Het helpt werknemers om werk en privé (wie haalt de kinderen uit school?) goed te organiseren. Niet iedere baan leent zich er natuurlijk voor, maar met een beetje goede wil moet het lukken. En het vergt enige zelfdiscipline om de huishoudelijke taken links te laten liggen op de thuiswerkdag. Natuurlijk moet het vertrouwen er zijn dat er daadwerkelijk gewerkt wordt, maar als dat ontbreekt is de arbeidsrelatie toch al over de houdbaarheidsdatum.

Eerlijk is eerlijk: er zijn nadelen. Maar de voordelen van een thuiswerkdag zijn groter: blijer personeel (en blij personeel blijft), gezonder personeel (ook op een e-bike trap je mee), productiever personeel én wie thuiswerkt staat niet in de file en daar hebben ook de mensen die naar kantoor rijden plezier van.

 

Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''


Lees onze blog

Komt de 24-urige werkweek eraan?


23 apr 2019

Genoten van het lange paasweekend? Over een paar jaar kan het iedere week zo zijn, denken onderzoekers, want we gaan steeds korter werken. Vrouwen werken gemiddeld 26 uur en mannen 36 uur. Het Centraal Bureau voor de Statistiek vindt tegenwoordig een werkweek van 35 uur een fulltime baan.


Een stoel en een fiets van de zaak (echt waar dat kan)


4 apr 2019

Wie werkt er nooit een dag thuis? Iedereen wil dat wel. En ook de meeste werkgevers zijn nu wel over hun koudwatervrees heen. Thuiswerkers blijken productiever (het scheelt een boel social talk bij de koffieautomaat) en ze zijn heel tevreden over de constructie. Werkgevers zien dat het bovendien een goede methode is om personeel voor langere tijd aan zich te binden. En het kan nog leuker worden met een stoel en een fiets van de zaak.


8 sollicitatietips (vooral) voor werkgevers


19 mrt 2019

Hoe je als werkzoekende zo goed mogelijk naar voren komt in een sollicitatiegesprek is overal op internet te vinden. Maar hoe moet de andere kant van de tafel, de werkgever zich opstellen? In deze tijd is er een overvloed aan vacatures en grote kans dat de kandidaat nóg drie leuke sollicitaties heeft lopen. Hoe kun je in het sollicitatiegesprek die veelbelovende man of vrouw voor jouw bedrijf laten kiezen? Een paar tips (ook nuttig voor de sollicitant zelf, want als die werkgever hier niets mee doet, is het misschien niet zo’n leuke baas). Tijd om in de spiegel te kijken.


Zes tips om een burn-out te voorkomen


6 feb 2019

Het aantal burn-outs blijft toenemen, blijkt uit de Arbobalans 2018 van TNO. Wat kun je er zelf en als werkgever tegen doen? Een wondermiddel bestaat niet. Sterker, ondanks het ontelbare aantal stresscoaches en burn-outconsulenten weten we eigenlijk niet wat wel en niet werkt. Veel onderzoek naar burn-outs is gericht op de werknemer. Wat de rol en taak van de werkgever is, blijft onderbelicht. En dat is niet terecht. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis onderzocht een paar jaar geleden de oorzaken. In bijna de helft werd een scheve werk-privébalans genoemd. Maar ook: een te hoge werkdruk, te weinig erkenning en te weinig steun van de baas en de collega’s tellen mee.


Alle hens aan dek


14 jan 2019

Ik wens u veel personeel. Die beetje cynische opmerking verwijst naar de niet-werkgerelateerde sores die een groot personeelsbestand met zich meebrengt. Maar tegenwoordig is veel personeel voor steeds meer bedrijven een mooie droom. De economie van Nederland draait als een tierelier. Er is eigenlijk maar één remmende factor: het personeelstekort. Er is geen sector te vinden die niet groeit en bloeit. We merken het met Pay2day ook: meer opdrachtgevers, grotere orders. Niet voor niets zijn we begin deze maand verhuisd naar een ruimer kantoor.


‘Een open cultuur’ en andere vacature-blabla


20 nov 2018

Ben jij een teamspeler? Zonder negen-tot-vijf-mentaliteit? Trekt een open bedrijfscultuur je? En wil je een goed salaris? Stop toch met die nietszeggende blabla in vacatures, daar loopt die getalenteerde kandidaat die je zoekt echt niet warm voor. En toch wemelen vacatures nog steeds van die vage begrippen. Misschien levert het 300 sollicitatiebrieven op, maar wat heb je eraan als minimaal 95 procent mismatches zijn? Wie vaagheid zaait zal misverstanden oogsten.


Menu