De Wab maakt ontslag eenvoudiger

6 september 2019

Een baan voor het leven bestaat bijna niet meer, maar de ontslagregels dateren nog wel uit de tijd dat je rustig doorwerkte tot je na 40 jaar trouwe dienst een gouden horloge kreeg. Werknemers worden tegenwoordig beoordeeld op hun employability. Ze worden geacht flexibel te zijn. In de Wet Arbeidsmarkt in Balans wordt geprobeerd om flexwerkers iets meer vastigheid te geven, maar tegelijkertijd worden de ontslagregels versoepeld.

Met de Wab wordt ontslag mogelijk als er sprake is van een optelsom van redenen. Met die zogenoemde cumulatiegrond is het in theorie – de praktijk moet nog blijken – eenvoudiger om een werknemer te ontslaan. Nu is het nog zo dat disfunctioneren zonder voltooid dossier in combinatie met een begin van een verstoorde relatie onvoldoende is om tot ontslag over te gaan. Met die Wab mogen verschillende kleine beetjes opgeteld worden tot één ferme conclusie: ontslag. Er zijn zes bouwsteentjes:

  1. frequent ziekteverzuim;
  2. disfunctioneren;
  3. verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer;
  4. werkweigering wegens een ernstig gewetensbezwaar;
  5. een verstoorde arbeidsverhouding, of
  6. andere omstandigheden die zodanig zijn dat voortzetting van de arbeidsovereenkomst in redelijkheid niet kan worden gevergd.

De gevolgen van de nieuwe ontslagregels zijn nog niet te overzien. Onduidelijk is hoe de verschillende kantonrechters de optelsom zullen maken. Duidelijk is wel dat een werkgever die de cumulatiegrond gebruikt om van personeel af te komen, meer zal moeten betalen aan transitievergoeding. Tot maximaal anderhalf keer zoveel. Dat is overigens nog steeds maar 60 procent van de oude kantonrechtersvergoeding (een maandsalaris per gewerkt jaar) waar vroeger mee werd gerekend.

Al met al lijkt het voor een werkgever vanaf volgend jaar als gevolg van de Wab eenvoudiger om van personeel af te komen. Is dat een goede zaak? Flexibiliteit is een groot goed, maar rechtsbescherming óók. Rechtsonzekerheid kan de verhoudingen tussen werkgevers en werknemers op scherp zetten. En dat lijkt me nooit goed.

Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''


Lees onze blog

Studiekeuze? Luister naar je hart, dat klopt altijd


25 feb 2020

Volg je je hoofd of je hart als het gaat om opleiding en carrière? Het UWV bracht die vraag weer naar boven in een onderzoek naar kansen op de arbeidsmarkt. Voor 1 mei kiezen tienduizenden jongeren een vervolgopleiding. Kies je een studie waarmee later misschien geen droog brood valt te verdienen? Of ga je voor de opleiding die gouden bergen belooft?


Zzp'er wil vrijheid niet kwijt


4 feb 2020

De rook rond de aanbevelingen van de commissie Borstlap is opgetrokken. Hans Borstlap onderzocht met de Commissie Regulering van Werk de positie van de freelancers en zzp’ers in Nederland. Hij constateert een tweedeling: de mensen met een vaste baan met bijhorende zekerheden en de flexwerkers die noodgedwongen van tijdelijk contract naar tijdelijk contract hoppen. Die laatste groep zou minder verdienen, geen hypotheek krijgen bij het kopen van een huis, en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten. Is dat zo?


Even voorstellen: Ineke Harteman


14 jan 2020

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt zeker in onze flexwerk- en uitzendbranche. Om al onze relaties de persoonlijke aandacht te geven die ze verdienen is vorige maand Ineke Harteman toegetreden tot ons Pay2day-team. Wat ze gaat doen, vertelt ze zelf in deze blog.


Kerstpakket, envelop, cadeaubon? Het maakt niet uit


12 dec 2019

Probeer het even te visualiseren: Marktleider Makro levert deze maand anderhalf miljoen kerstpakketten. Een berg met 1.500.000 dozen! En deze groothandel heeft dan nog ‘maar’ een derde van de markt in handen. Iets meer dan de helft van alle Nederlanders krijgt deze maand een kerstpakket. 


Te oud om te werken? De duvel is oud!


26 nov 2019

Ze zijn traag, star, vaak ziek en begrijpen de jongste ict-toepassingen niet. Vooroordelen over oudere werknemers zijn er genoeg. Daarom was ik vorige week zo enorm blij met het nieuws van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat steeds meer ouderen werken en blíjven werken.


Tijdelijke contract mag langer duren, maar niet voor niets


26 sep 2019

Geen bedrijf kan nog zonder flexwerkers, maar werken zonder vast personeel kan evenmin. Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (Wab) probeert de overheid tijdelijk personeel meer zekerheden te geven en tegelijkertijd ontslag eenvoudiger te maken. Zowel vast als tijdelijk personeel levert een beetje in; en de verhoudingen komen - de wet zegt het al - meer in balans. Een belangrijke wijziging in de Wab is de ketenregeling waarin wordt bepaald waneer een tijdelijk contract een vast dienstverband wordt. 


Menu