Zes tips om een burn-out te voorkomen

6 februari 2019

Het aantal burn-outs blijft toenemen, blijkt uit de Arbobalans 2018 van TNO. Wat kun je er zelf en als werkgever tegen doen? Een wondermiddel bestaat niet. Sterker, ondanks het ontelbare aantal stresscoaches en burn-outconsulenten weten we eigenlijk niet wat wel en niet werkt.

Veel onderzoek naar burn-outs is gericht op de werknemer. Wat de rol en taak van de werkgever is, blijft onderbelicht. En dat is niet terecht. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis onderzocht een paar jaar geleden de oorzaken. In bijna de helft werd een scheve werk-privébalans genoemd. Maar ook: een te hoge werkdruk, te weinig erkenning en te weinig steun van de baas en de collega’s tellen mee.

De kosten van de burn-outs zijn gigantisch. Werkgerelateerd verzuim kost inmiddels 9 miljard euro per jaar. Het straaltje zon in dit sombere verhaal is dat werkgevers iets kunnen dóen om te voorkomen dat het personeel opbrandt. Want naast het persoonlijk leed, merkt ook het bedrijf de gevolgen keihard. Wie een burn-out heeft, zit gemiddeld 49 dagen thuis.

Hoe dan?

Zorg dat de werkomstandigheden op orde zijn. Nederland kent eigenlijk relatief weinig burn-outs vergeleken met landen waar veel langere werkweken de norm zijn. Veel produceren in weinig werkuren is goed voor een mens. Maar dat lukt alleen met goede computersystemen en gezonde werkplekken. Als dat op orde is dan heb je meer kans op productieve werknemers met weinig burn-outs.

Moet iedereen in vaste dienst? Vaak wordt gedacht dat het jachtige leven van de zzp’er voor burn-outs zorgt, maar uit de cijfers blijkt dat niet. Er is nauwelijks verschil. Sterker, zzp’ers met veel autonomie zitten beter in hun vel.

Het gaat om de balans. Een hoge werkdruk is alleen vol te houden als er voldoende steun van je collega’s is en als je baas weet wanneer hij een compliment moet maken. Als het evenwicht verandert door een conflict op het werk of het verlies van een grote klant, dan kan de werkdruk opeens wél een probleem worden.

Opletten dus. In de meeste onderzoeken komen zes aspecten van het werk terug die je in de gaten moet houden: werkdruk, controle, beloning, collegialiteit, rechtvaardigheid en waarden.

Onderneem actie als werknemers:

  • iedere dag tegen de klippen op moet werken (werkdruk)
  • te weinig zeggenschap hebben om hun werk goed te doen (controle)
  • ontevreden zijn over het inkomen of onvoldoende erkenning ervaren (beloning)
  • de werksfeer niet goed is (collegialiteit)
  • zich oneerlijk behandeld voelen (rechtvaardigheid)
  • in gewetensnood raken door dubieuze kanten aan hun baan (waarden)

Het zijn zes punten die ik zelf regelmatig een voor een doorneem. Want niemand wil te maken krijgen met een burn-out.

Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''


Lees onze blog

8 sollicitatietips (vooral) voor werkgevers


19 mrt 2019

Hoe je als werkzoekende zo goed mogelijk naar voren komt in een sollicitatiegesprek is overal op internet te vinden. Maar hoe moet de andere kant van de tafel, de werkgever zich opstellen? In deze tijd is er een overvloed aan vacatures en grote kans dat de kandidaat nóg drie leuke sollicitaties heeft lopen. Hoe kun je in het sollicitatiegesprek die veelbelovende man of vrouw voor jouw bedrijf laten kiezen? Een paar tips (ook nuttig voor de sollicitant zelf, want als die werkgever hier niets mee doet, is het misschien niet zo’n leuke baas). Tijd om in de spiegel te kijken.


Zes tips om een burn-out te voorkomen


6 feb 2019

Het aantal burn-outs blijft toenemen, blijkt uit de Arbobalans 2018 van TNO. Wat kun je er zelf en als werkgever tegen doen? Een wondermiddel bestaat niet. Sterker, ondanks het ontelbare aantal stresscoaches en burn-outconsulenten weten we eigenlijk niet wat wel en niet werkt. Veel onderzoek naar burn-outs is gericht op de werknemer. Wat de rol en taak van de werkgever is, blijft onderbelicht. En dat is niet terecht. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis onderzocht een paar jaar geleden de oorzaken. In bijna de helft werd een scheve werk-privébalans genoemd. Maar ook: een te hoge werkdruk, te weinig erkenning en te weinig steun van de baas en de collega’s tellen mee.


Alle hens aan dek


14 jan 2019

Ik wens u veel personeel. Die beetje cynische opmerking verwijst naar de niet-werkgerelateerde sores die een groot personeelsbestand met zich meebrengt. Maar tegenwoordig is veel personeel voor steeds meer bedrijven een mooie droom. De economie van Nederland draait als een tierelier. Er is eigenlijk maar één remmende factor: het personeelstekort. Er is geen sector te vinden die niet groeit en bloeit. We merken het met Pay2day ook: meer opdrachtgevers, grotere orders. Niet voor niets zijn we begin deze maand verhuisd naar een ruimer kantoor.


‘Een open cultuur’ en andere vacature-blabla


20 nov 2018

Ben jij een teamspeler? Zonder negen-tot-vijf-mentaliteit? Trekt een open bedrijfscultuur je? En wil je een goed salaris? Stop toch met die nietszeggende blabla in vacatures, daar loopt die getalenteerde kandidaat die je zoekt echt niet warm voor. En toch wemelen vacatures nog steeds van die vage begrippen. Misschien levert het 300 sollicitatiebrieven op, maar wat heb je eraan als minimaal 95 procent mismatches zijn? Wie vaagheid zaait zal misverstanden oogsten.


Lekker een uur extra geslapen? Jammer


29 okt 2018

Genoten van het uurtje extra slapen? Ik begrijp dat wel. Het is buiten donker en koud; ideale omstandigheden om je nog eens om te draaien. Maar een beetje jammer is het wel. Want in dat extra uurtje kun je enorm productief zijn. Mijn interne wekker gaat altijd tussen 5 en 6 uur. Heerlijk. Het huis is dan nog stil en in die vroege ochtenduren kun je zoveel doen.


Zucht, de B komt weer in de maand…


11 okt 2018

Functioneringsgesprekken, jaargesprekken, beoordelingsgesprekken. Hoe je ze ook noemt: in november slaat heel het land weer aan het beoordelen. ,,Hoe doe jij dat Rob’’, vroeg een relatie me onlangs. ,,Eh, ik zou er meer mee bezig moeten zijn’’, antwoordde ik een beetje schuldbewust. 


Menu