5,5 jaar flexibiliteit bij Pay2day

Er komen bij Pay2day regelmatig vragen binnen over de nieuwe wet Werk en Zekerheid. Mensen zijn bang dat door deze verandering het inzetten van tijdelijk personeel minder flexibel wordt. Goed nieuws: dit is niet het geval! Sterker nog: via Pay2day wordt het inzetten van personeel alleen nog maar flexibeler. Tot 1 juli 2016 kunnen werkgevers en werknemers nog steeds 130 weken gebruik maken van flexibele arbeidscontracten.

Flexibel inzetbaar personeel
Het is een onomkeerbaar feit dat de vraag naar flexibel inzetbaar personeel steeds meer en vaker toeneemt. In tijden van economische crisis durven en willen bedrijven nu eenmaal geen vaste contracten aan (te) bieden. Bij Pay2day blijven tijdelijke medewerkers voor dezelfde baas werken, maar komen ze bij ons op de loonlijst te staan. Wij verzorgen het arbeidscontract en betalen de medewerkers. Maar wat is er met de nieuwe wet, die op 1 januari 2015 is ingegaan, veranderd?

130 weken zekerheid
Omdat de NBBU-cao al per 1 juni 2014 goedgekeurd en van toepassing is geldt voor werknemers die verloond worden via Pay2day het overgangsrecht. Dit houdt in dat tot 1 juli 2016 maximaal 130 weken gebruik gemaakt kan worden van flexibele arbeidscontracten. Tot die datum mogen contracten van 130 weken flex aangeboden worden aan medewerkers. Werknemers en bedrijven kunnen gebruik maken van deze flexibele vorm van arbeidscontracten. Na 1 juli 2016 geldt uiteindelijk deze maximale termijn van 78 weken (zoals opgesteld in de wet Werk en Zekerheid).

5,5 jaar flexibiliteit
Met de nieuwe wet Werk en Zekerheid mogen werkgevers alleen nog maar tijdelijke contracten van maximaal twee jaar aanbieden. Dat was voorheen drie jaar (drie keer een jaarcontract). Een flexibele arbeidscontractenspecialist als Pay2day, aangesloten bij de NBBU, mag die periode met 3,5 jaar verlengen, wat dus neerkomt op een tijdelijk contract van maximaal 5,5 jaar. Daardoor is het mogelijk om een medewerker 5,5 jaar flexibele contracten aan te bieden, daar waar volgens de wet een werkende na twee jaar in dienst moet worden genomen.

Los van deze veranderingen blijven natuurlijk de ‘standaard’ voordelen van Pay2day gelden. Wij nemen risico en werk uit handen van werkgevers. Wij betalen de ziektekosten van medewerkers die bij ons op de loonlijst staan en nemen de salarisadministratie over. Pay2day: werk en zekerheid!

Bel (085-7737123) of mail (info@pay2day.nl) gerust als je nog vragen hebt over de nieuwe wet Werk en Zekerheid.

(Rob Stelte)

wet werk en zekerheid1
Profile
Matthijs van den Bosch

Web Developer (Biografie)