Fantastische flexplekken

Laat je keukentafel voor wat het is: we tippen inspirerende en flexibele kantoorruimtes waar je gelijkgestemden ontmoet. Handig voor freelancers, flexwerkers en ondernemers die een zakelijk afspraak buiten hun eigen kantoormuren willen ontvangen.

 

Spaces
Internationaal
Hier kun je een uiterst stijlvol bureau huren om in alle rust een artikel te schrijven. Maar net zo goed spreek je er af voor een lunch met een potentiële klant of huur je een ruimte voor een brainstorm met je team. ICT’ers helpen je er met computerproblemen, de koffie komt van Bocca, via Moneypenny schakel je een eigen secretaresse in en je pak kun je ook via Spaces laten stomen. Hoe makkelijk wil je het hebben.

In eigen land ben je welkom in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam en met de app is een ruimte zo geboekt. Werk je internationaal? Geen probleem, Spaces heeft modern ingerichte panden in Australië, Amerika en Engeland. Ook leuk: er worden geregeld evenementen georganiseerd zoals wijnproeverijen, workshops of een pub quiz. De vrijdagmiddagborrel is al geregeld.

Memberships vanaf €225 per maand, spacesworks.com.

Hashtag Workmode
Amsterdam
‘Life is short, work somewhere awesome’ is het motto van deze creatieve studioruimte voor (enkel vrouwelijke) online influencers en digitale creatieven. Met twee locaties in hartje Amsterdam – Brouwersgracht en Oudezijds Achterburgwal – ben je van dat laatste verzekerd. Dit is wat je van een hippe, Amsterdamse flexplek verwacht: jonge fashion- en lifestyle bloggers, fotografen, copywriters en ontwerpers, de een nog knapper dan de ander, werken er in witte ruimtes vol planten, marmer en opvallende interieurobjecten. Het is dan ook de ideale locatie voor mooie instagramfoto’s. Je kunt er een flexplek huren welke je drie dagen per week tijdens kantooruren kunt gebruiken. Ben je op zoek naar een moderne werkplek voor iedere dag, waarbij je omringd wordt door andere hardwerkende en creatieve vrouwen? Er zijn ook plekken te huur waar je 24/7 terecht kunt.

De kosten voor flexplekken bedragen bij Hashtag Workmode €150,- per maand: hashtagworkmode.com.

In De Ruimte
Utrecht
Intermediair riep In De Ruimte eerder uit als De beste buiten-de-deur-werkplek van Utrecht. Geen verrassing: waar je bij de bekende flexplekkantoren in Utrecht soms struikelt over de bureauhuurders, vind je hier rust en ruimte. De oranje deuren van deze zeshonderd jaar oude werfkelder in hartje Utrecht zijn niet te missen. Bijzonder: In De Ruimte is een sociale onderneming en het lidmaatschap is hier dan ook gratis. Je bepaalt zelf hoeveel je bij wilt dragen na een dag werken. Kom je er regelmatig, dan kun je een strippenkaart kopen voor acht dagdelen inclusief twee kopjes koffie of thee. Huur je als bedrijf hier een ruimte voor een event, workshops of voorstelling? Dan betaal je een passend tarief. Meer betalen mag natuurlijk: dan wordt een derde van het huurbedrag geïnvesteerd in sociaal-maatschappelijke of culturele activiteiten. Nu je hier toch bent: In De Ruimte is gevestigd op slechts drie minuten lopen van het kantoor van Pay2Day, waar de koffie voor je klaar staat.

Eigen bijdrage of acht dagdelen via een strippenkaart van €46, inderuimte.org.

Naar eigen zeggen de eerste coworking community in Nederland. Hier ontmoet je gelijkgestemde ondernemers aan een van de ruime tafels, stiltewerkplekken of op het dakterras. Netwerken gaat hier dus van een leien dakje. In de vergaderruimtes en spreekkamers kun je klanten ontvangen: wel zo prettig bij een afspraak die je liever niet onder de nieuwsgierige ogen van je werknemers wilt houden. Je kunt er terecht als flexwerker, voor een zakelijke afspraak, vergadering of evenement, maar je kunt er ook permanent kantoor houden. In de belhokjes kun je ongestoord telefoneren. Verse koffie, kopjes thee, kluisjes, koelkast voor je lunch: het is allemaal bij de prijs inbegrepen. Ook hier worden er regelmatig workshops, themaborrels en netwerkactiviteiten georganiseerd.

DaySpace abonnement vanaf € 137 per maand, igluu.nl.

012
Sofie Vermooten 300x300
Sofie Vermooten