Flexibiliteit voor ondernemers van essentieel belang

Het lijkt na alle spookverhalen van de afgelopen jaren over langdurige werkloosheid bijna niet waar te zijn, maar toch kwam het CBS eerder deze maand met het nieuws naar buiten dat de werkloosheid opnieuw is gedaald. In september nam het aantal werklozen met 4000 af ten opzichte van augustus. Onder mannen daalt de werkloosheid het snelst, aldus het CBS..

Uitkeringsinstantie UWV heeft in september 11.000 minder uitkeringen uitgekeerd dan die maand ervoor. Het aantal uitkeringen blijkt vooral lager te liggen in de bouw en het onderwijs. Minister Asscher noemde deze cijfers optimistisch ‘prachtig nieuws’.

En dat is het ook. Want werken is nu eenmaal van onschatbare waarde in iemands leven. Alleen is de manier van werken wel enorm gekenterd ten opzichte van tien jaar geleden. Toen waren er nog volop vaste contracten en geen onzekerheden over de toekomst, zat je achter een vast bureau en deed je je vaste routinewerk. Dat is anno 2014 niet meer zo.

Het ‘flexibele werken’ lijkt nu de toekomst te hebben. Veel mensen kijken dat nog met argusogen aan en vrezen voor hun oude dag. Terwijl dat nergens voor nodig is! Pay2day merkt dat niet alleen opdrachtgevers maar ook medewerkers steeds vaker kiezen voor flexibele arbeidscontracten.

Zij kunnen zo namelijk steeds makkelijkere keuzes maken voor opdrachtgevers en daarmee ook hun eigen eindtarieven bepalen. Pay2day speelt daar op in door freelance-payrolling aan te bieden voor deze doelgroep. Dit houdt in: zelfstandig ondernemen zonder VAR-verklaring of inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dit kan een voorloper zijn om het zelfstandig ondernemerschap, juist in deze onzekere tijden, uit te proberen.

Wanneer een medewerker een opdrachtgever heeft gevonden, kan hij of zij via de Pay2day Payroll-constructie een samenwerking met Pay2day aangaan. Vervolgens voegen wij de medewerker toe aan onze loonlijst (payroll) en sturen een factuur naar de eigen geworven opdrachtgever.

Kortom: als het aan Pay2day ligt, neemt de werkloosheid nog meer af. Want via het nieuwe werken en de freelance-payrolling kan iedereen binnen zijn eigen mogelijkheden aan projecten en/of klussen werken zonder de rompslomp of onzekerheid te hebben over de administratie en verloning. Het klinkt wellicht cliché of afgezaagd, maar werken loont. Punt.

(Rob Stelte)

26663400 l 300x191
Profile
Matthijs van den Bosch

Web Developer (Biografie)