Het gemak van flexibel personeel

Lastig, als het steeds weer onzeker is of je als bedrijf veel of weinig werk te verzetten krijgt. Dankzij flexibele schil van extra medewerkers kun je – met goed management – dit soort piek- en dalmomenten opvangen zonder onnodig hoog oplopende kosten. En Pay2day kan daarbij helpen. Pay2day heeft een portfolio met grote bedrijven, maar ook mkb’ers, en eenmanszaken. Allemaal krijgen ze vroeg of laat te maken met groei of krimp.

 

Zo is een van onze vaste klanten een groot bedrijf dat actief is in het onderwijsveld. In hun gelederen hebben zij 300 vaste medewerkers die soms al jaren bij het bedrijf werken. Daaromheen werken zij met een flexibele schil arbeidskrachten: zzp’ers, flexwerkers of werknemers met een tijdelijk contract. Veel van hen hebben een behoorlijk regelmatig werkschema, maar een deel – en dat verschilt per periode – wordt aangenomen op momenten dat het druk is bij het bedrijf. Bijvoorbeeld aan het begin van het jaar wanneer de lesprogramma’s voor het nieuwe schooljaar  worden ontwikkeld, of in de zomervakantie wanneer boeken en programma’s worden geleverd aan onderwijsinstellingen.

Op dit soort momenten stijgt het aantal medewerkers via verschillende uitzendbureaus en andere kanalen. Een prima tijdelijke oplossing, maar dit proces vindt meerdere keren per jaar plaats. En dan kan het voor onnodig veel rompslomp zorgen.

Pay2day helpt om dit proces in goede banen te leiden met ons flex management.

Veel bedrijven werken met uitzendbureaus x, y en z, en hebben overal verschillende contactpersonen, terwijl je ook voor één tussenpersoon kunt kiezen. Wij kunnen dan de flexibele schil doorrekenen.

Wij regelen dan de facturen naar de verschillende aanbieders, en we zijn het aanspreekpunt voor de werknemers. Maar belangrijker is dat we samen kunnen kijken wat er precies nodig is aan extra personeel. Veel bedrijven zetten al hun personeel in de vaste schil, terwijl wij vaak adviseren het aantal vaste medewerkers beperkt te houden en een grotere flexibele schil te creëren met tijdelijke overeenkomsten (tot 5,5 jaar flexibel) of met zelfstandigen op basis van een goedgekeurde modelovereenkomst conform de Wet DBA.

De voordelen zijn duidelijk. Wij schalen de zelfstandigen in op basis van ervaring en expertise; en de medewerkers worden beloond conform de cao. Zo komen wij tot een bruto bedrag-advies en bedrijven kunnen vervolgens precies budgetteren voor hoeveel uur zij deze extra medewerkers kunnen inhuren.

Flex management van de piek- en dalperiodes biedt rust en levert altijd besparing op.

Blog Nynke Flexibel managen 1
Rob Stelte
Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''