Netwerken met een gouden randje

Of je nu zelfstandig ondernemer bent, freelancer of zakenman in loondienst: netwerken is cruciaal. Bij Pay2day doen we dat graag. Natuurlijk omdat het zakelijk interessant is, maar ook omdat we anderen kunnen helpen.

Het basisidee van netwerken is elkaar verder helpen. Door ideeën, contacten of ervaringen te delen of door samen te sparren tijdens een borrel of brainstorm. Iets dat ik altijd graag doe. Want niet alleen houd ik er zelf interessante contacten aan over, ook kan ik met mijn ervaringen in de flexwerkbranche andere ondernemers, start-ups en bedrijven ondersteunen in hun groei. Daarnaast levert het netwerken dikwijls nieuwe klanten op. Een klassieke win-winsituatie dus, dat netwerken.

Netwerken nieuwe stijl
Maar bij Pay2day kijken we graag iets verder. Doen we dingen graag anders en vernieuwend. En waar we heus wel op netwerkevents en bij borrels van klanten aanwezig zijn, hebben wij besloten om in 2017 mee te doen aan de Business Challenge Almere. Ja, je leest het goed: als 030-ers gaan wij op bezoek bij onze 036-bovenburen, waar overigens ook een aantal van onze klanten gevestigd is. Tijdens deze Business Challenge rijden wij in drie dagen van Almere naar het Deense Aalborg en weer terug. En dat doen we samen met zo’n vijftig ondernemers uit heel Nederland in bijzondere, oude of heel snelle auto’s.

In het zonnetje
Natuurlijk is er in Denemarken een hele dag tijd om nieuwe contacten te leggen. Om informeel samen te kijken of je elkaars business kunt versterken en wat je voor elkaar kunt betekenen. Het klassieke netwerken dus. Maar extra bijzonder is dat ieder team vooraf zoveel mogelijk geld ophaalt bij sponsoren voor het goede doel, dat dit jaar Stichting Opkikker is. Deze organisatie zet zo’n tweeduizend keer per jaar gezinnen met een langdurig ziek kind in het zonnetje met een onvergetelijke Opkikkerdag. Het doel van deze challenge is dan ook niet om als eerste de finishlijn te behalen, of om alleen nieuwe klanten en contacten op te doen. Wél hoop ik zoveel mogelijk geld in te zamelen om namens Pay2day een geweldig bedrag te kunnen overhandigen aan dit goede doel.

Bijdragen aan de maatschappij

Waarom doen wij als organisatie mee aan dergelijke initiatieven, en waarom raad ik al mijn relaties aan iets soortgelijks te doen? Heel simpel. De combinatie van de bijzondere autorit, het goede doel en het gezelschap van ondernemers is niet alleen leuk, maar ook heel waardevol. Je hoort van dichtbij wat er speelt in de bedrijven van een select gezelschap. Anders dan tijdens een standaard borrel heb je meer tijd om te netwerken en ervaringen te delen op allerlei fronten. Maar bovenal vind ik het bijzonder dat je als ondernemer via deze weg een bijdrage levert aan de maatschappij.

Help je mee?
Dit jaar wordt de Business Challenge nog groter aangepakt. Een verdubbeling van het aantal deelnemers, een streefbedrag van € 100.000 voor Stichting Opkikker én lokale en landelijke media-aandacht. Met een ambassadeur als Jörgen Raymann moet dat zeker lukken. Ik schakel hiervoor niet alleen mijn zakelijke netwerk in, maar ook familie, vrienden, buren en collega’s. Want iedere euro helpt. Sponsoren krijgen bovendien een sticker op onze auto: hoe groter de bijdrage, hoe groter de sticker, en dus hoe groter de aandacht voor jouw bedrijf. Ook zullen wij via Facebook Live delen van de rit livestreamen en nemen we onze sponsoren zo mee op reis. Mag ik op jouw steun rekenen?

Blijf via deze Facebookpagina up-to-date over de Business Challenge. Wil je Pay2day sponsoren en middels een sticker op onze auto vertegenwoordigd zijn? Stuur mij dan nu een bericht of bel ons kantoor in Utrecht op +31(0)8 57 73 71 23. Zelf aan de slag? Lees ons hier blog over slim en effectief on- offline netwerken.

Blog Rob Netwerken 1
Rob Stelte
Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''