Pay2Day geeft mij bewegingsruimte

Dat Pay2day ook freelancers kan ontlasten bij hun administratie, is misschien niet bij iedereen bekend. Terwijl juist ook die groep goed hulp kan gebruiken bij dit aspect van hun onderneming. Freelancer Joke Weststrate, die twaalf jaar bij de VARAgids heeft gewerkt, legt uit welke voordelen zij ervaart aan de samenwerking met Pay2day.

 

,,Ik ben Joke en ben sinds 1 april 2014 wegbezuinigd bij de VARAgids, waar ik twaalf jaar met veel liefde heb gewerkt. Nu ben ik mij een weg uit de WW aan het freelancen en bloggen. Mijn blog Uitgewerkt handelt over mijn leven zonder baan en is mijn stok achter de deur om werk te vinden. Wat wil ik? Wat doen anderen in een soortgelijke situatie? En wat betekent werkloos zijn voor mijn zelfbeeld? 

En het werkt! Door Uitgewerkt breidt mijn netwerk zich rap uit, ontmoet ik veel positieve mensen die er op gericht zijn anderen verder te helpen en kom ik via via aan (schrijf)opdrachten. En aan een payrollbedrijf dat ik meteen vertrouwde. Pay2day kwam direct gedegen, integer en betrokken op mij over en blijkt dat ook te zijn. Bij Pay2day ben ik absoluut geen nummer. Sterker nog, ik heb soms het gevoel dat ik de enige ben voor wie ze werken. 

Er is altijd tijd voor een kop koffie als ik met een vraag zit. Bovendien snapt het payrollbedrijf dat een beginnend freelancer soms op korte termijn zit te springen om een klein geldbedrag. Ik hoef me niet met mijn freelanceadministratie bezig te houden en ik kan er gerust op zijn dat mijn belastingen zijn betaald. Pay2day is geen liefdadigheidsinstantie, dus het kost mij geld. Dat is het enige nadeel dat ik kan bedenken. Het grootste voordeel is dat het mij bewegingsvrijheid geeft, nu ik nog niet genoeg freelanceopdrachten heb om het zonder uitkering te kunnen stellen. Wil ik mijn uitkering behouden, dan mag ik van het UWV niet meer dan twee opdrachtgevers tegelijkertijd hebben. Op de een of andere manier ziet de uitkeringsinstantie een payrollbedrijf als een opdrachtgever. Maakt niet uit voor hoeveel mensen ik een opdracht uitvoer, het loopt allemaal via die ene opdrachtgever, Pay2day.  Iedereen die twijfelt wel of geen payrollbedrijf in de arm te nemen: ga een keer op de koffie bij Pay2day. Ze hebben erg lekkere chocolade.”

Benieuwd naar Joke’s blog? Klik dan hier. 

Joke Weststrate2 300x199
Profile
Matthijs van den Bosch

Web Developer (Biografie)