Uitzendbureau van start dankzij flexibele arbeidscontracten-specialist

‘Ik weet nu zeker dat het aan de achterkant goed geregeld is’

Dat netwerksessies – ondanks de soms onchristelijke vroege tijdstippen – wel degelijk ergens goed voor zijn, laat de nieuwe samenwerking tussen payrollonderneming Pay2day en studentenuitzendbureau Crowd People zien. Rob Stelte (Pay2day) legde tijdens een netwerksessie zijn zoekvraag neer en Martijn de Vries (Crowd People) kon niet wachten om met hem af te spreken. Deze week werd de samenwerking bezegeld met de ondertekening van een contract. ,,Het administratieve gedeelte is niet mijn sterkste punt. Maar dat wordt nu allemaal perfect geregeld,’’aldus een enthousiaste De Vries.

Voor veel startende ondernemers is de administratieve rompslomp en het juridische gedeelte een obstakel om een eigen bedrijf te starten. Zo ook in eerste instantie voor de 23-jarige ondernemer De Vries. Hij wist dat hij iets moest doen met zijn enorme kennissenkring en het koppelen van studenten aan bedrijven, maar wist nog niet precies hoe. ,,Terwijl dat helemaal niet zo moeilijk is. Uitzendbureaus moeten zich richten op de voorkant en wij regelen alles aan de achterkant. Van backoffice dienstverelning, contractbeheer, payrolling tot backoffice dienstverlening en bedrijfsadministraties,’’meldt Stelte.

Redelijk snel waren Crowd People en Pay2day eruit en werd in het zonnetje aan de Nieuwgracht aan de Werf, waar Pay2day gehuisvest is, het contract ondertekend. De Vries: ,,Rob is enthousiast en ik ook. Dat trekt elkaar aan. Volgend jaar heb ik minimaal 300 beschikbare, gekwalificeerde studenten in mijn systeem staan.’’Daarnaast hoopt De Vries ook met een beloningssysteem steeds meer jonge uitzendkrachten aan zich te binden. ,,Door bioscoopbonnen te geven aan studenten die weer studenten opgeven bij ons. Een leuk beloningssysteem dus.’’

Doordat Pay2day alle administratieve belangen behartigt van bedrijven, kunnen zij zich volledig focussen op hun kerntaken. Stelte: ,,Crowd People is zo’n typisch voorbeeld van een starter die wij in de moeilijke uitzendwereld kunnen begeleiden. Zodat zij het bedrijfsplan succesvol kunnen uitvoeren. Succes voor Crowd People is tenslotte ook succes voor ons.’’

Saillant detail: beide bedrijven lopen vlekkeloos dankzij de sterke vrouwen die mede het bedrijf draaiende houden. Bij Pay2day is Natascha Stelte, de vrouw van Rob Stelte, de wandelende encyclopedie als het gaat om payrolling en contractuele en juridische zaken en bij Crowd People beheert Christy Rekers, de vriendin van Martijn de Vries, het klantensysteem en de inschrijfformulieren.

(Rob Stelte)

Kijk voor meer informatie over deze bedrijven op www.pay2day.nl en www.crowdpeople.nl

Pay2day blog 300x200
Profile
Matthijs van den Bosch

Web Developer (Biografie)