Volgt na de lockdown een personeelstekort?

We komen nu toch onverwacht snel uit de lockdown. Dalende cijfers uit de wereld van de zorg; stijgende cijfers op de arbeidsmarkt. Toch is vooruitkijken moeilijk. En waar zijn de vakmensen voor de vacatures?

Het aantal vacatures groeit hard – inmiddels zijn er zo’n 285.000 banen beschikbaar – maar waar zijn de mensen om ze te vervullen? Overal wordt aan de beschikbare mensen getrokken, in de magazijnen, transport en logistiek, en natuurlijk ook onverminderd hard in de bouw. Vakmensen zijn schaars, dat was voor corona al zo en dat lijkt alleen maar erger te worden. In de bouw is het zelfs dramatisch. Daar zijn de bedrijven al blij als je iemand met twee rechterhanden vindt. Schilders of stukadoors, ze zijn niet te vinden. Dat merk je als particulier ook. Zoek zelf maar eens een schilder, dan ben je pas volgend jaar aan de beurt. 

Er is nog niet echt een tekort aan personeel maar er is wel een krapte. Als wij een kandidaat hebben voor een vacature dan kan een werkgever niet te lang wachten. Als je tegen een kandidaat zegt: ik bel je morgen terug dan heeft ie al een andere baan. 

Tussen maart en augustus 2020 steeg de werkloosheid van 2,9 procent naar 4,6 procent. Daarna is dit percentage vrijwel voortdurend gedaald, op dit moment zitten we op 3,4 procent. Je zou vergeten dat we officieel nog in een recessie zitten. 

Nu de lockdown stap voor stap wordt opgeheven zijn we in no time weer uit die recessie, Gaat het dan weer als vanouds? Nee absoluut niet. Ik was bij een horecaleverancier die voor corona enkele honderden mensen had en nu nog maar tien. Hij wilde weer beginnen maar dat is natuurlijk lastig. Zijn onderneming heeft geen vet meer op de botten, maar wel een belastingschuld. Bedrijven kijken meer dan ooit naar elkaar: Ben je eigenlijk nog kredietwaardig? Er is nog steeds vrees dat die golf aan faillissementen die tot dusver uitbleef alsnog komt.

Het vertrouwen stijgt en het gonst van de activiteit, maar ik denk dat we heel dit jaar nog nodig hebben om het fundament in tal van bedrijfstakken te herstellen en dan kunnen we volgend jaar met z’n allen weer gestaag groeien. Met de juiste mensen op de juiste plek.

bouwer
Rob Stelte
Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''