Pay2day is verhuisd

8 augustus 2022

Pay2day is verhuisd. Waarheen? Naar Tiel. Waarom? Daar kom ik zo op. Even wat achtergrond. Ons bedrijf is geboren en getogen in Utrecht, maar begin deze zomer hebben we besloten een nieuw kantoor te zoeken buiten de stad. Dat ging moet ik eerlijk bekennen met pijn in het hart.

Wie onze vorige locatie aan de Nieuwegracht in Utrecht kent, weet wat ik bedoel. Maar er zat ook een keerzijde aan de prachtplek. We groeien hard en meer vierkante meters is noodzaak. 

En er speelt nog iets. Weet je nog dat pendelend Nederland in coronatijd plechtig beloofde om nooit meer in de file te gaan staan? Thuiswerken en pas ná de files vertrekken zou de norm worden. Thuiswerken is een zegen voor mensen die een baan hebben waarbij het kan, maar helaas bleek die thuiswerkdag niet genoeg om het filemonster te temmen. We staan weer geregeld muurvast op de snelweg. Ik ook. Utrecht ’s ochtends binnenkomen is op sommige dagen een kwelling.

Tiel heeft die bereikbaarheidsproblemen nog niet. Het ligt óók centraal in het land. Er gaat een directe trein vanuit Utrecht.

Wat betreft vierkante meters is het een verdubbeling. Wat ik bovendien heel leuk vind: we hebben niets ingeleverd qua uitstraling. Ook in Tiel hebben we een eeuwenoud pand betrokken. Zeventiende eeuws en een deel stamt zelfs uit de veertiende eeuw. Een ommuurde stadstuin bij het kantoor maakt het compleet. Voor mensen die Tiel kennen: het kantoor is gevestigd in het pand waar vroeger makelaar Jan Dolron zat. Zijn naam prijkt nog altijd op de gevel. Kom gerust eens kijken in ons nieuwe onderkomen aan de Sint Walburgstraat 19 in Tiel! 

Rob Stelte

Rob Stelte is managing partner van Pay2day. Hij heeft zich gespecialiseerd in flexibele arbeid. ,,Het allerbelangrijkste van werk is dat je het met plezier doet. Ik zorg dat ik mijn doelgroep zo goed mogelijk kan informeren, want de markt verandert continu.''


Lees onze blog

Pay2day is verhuisd


8 aug 2022

Pay2day is verhuisd. Waarheen? Naar Tiel. Waarom? Daar kom ik zo op. Even wat achtergrond. Ons bedrijf is geboren en getogen in Utrecht, maar begin deze zomer hebben we besloten een nieuw kantoor te zoeken buiten de stad. Dat ging moet ik eerlijk bekennen met pijn in het hart.


Waar vind ik de mensen?


11 mei 2022

Het opvallendste bericht over de arbeidsmarkt kwam afgelopen weken toch wel van de Arbeidsinspectie die zei dat we beter geen nieuwe arbeidsmigranten binnen kunnen halen om het personeelstekort aan te pakken. Want dat lost het arbeidsprobleem een beetje op, maar zou tot nóg grotere problemen op de huizenmarkt en in het onderwijs leiden. Langer werken en onbenut arbeidspersoneel inzetten is beter, stelt de inspectie. 


Werk is de beste hulp aan vluchtelingen


14 mrt 2022

De vluchtelingenstroom uit Oekraïne is nog maar net op gang gekomen. Afgelopen weekeinde kwamen 3000 mensen ons land binnen. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn er nu 6200 mensen. Het aantal stijgt snel. Wat nu? Zorg dat deze groep zo snel mogelijk mag gaan werken, dat is voor iedereen goed.


2022, het jaar van de Grote Ontslaggolf  


25 jan 2022

Het is nog niet eens februari en veel goede voornemens zijn al vergeten. Maar niet bij iedereen. Een andere baan of functie staat al jaren hoog in de lijstjes met goede voornemens. En dat merken we; 2022 is voor Pay2day razend druk begonnen. Er zijn heel veel vacatures en bijna evenveel mensen die iets anders willen.


Leuke baan! Inclusief tiny house of e-scooter?


22 nov 2021

Hoe vind je de geschikte kandiaat, of überhaupt een kandidaat voor een vacature? Bedrijven tuimelen over elkaar heen met lokkertjes. Een bedrijf in Enschede geeft nieuwe medewerkers een fiets of een e-scooter inclusief een rijbewijs. Een varenkweker in Burgh-Haamstede biedt zelfs een huurhuis - een tiny house in badplaats Renesse - als je er komt werken (klein addertje: je gaat het huisje uiteindelijk zelf huren). De trend is duidelijk: veel ondernemers denken dat het niet lukt personeel te vinden zonder te strooien met genereuze secundaire arbeidsvoorwaarden.


Personeelstekort: We zijn terug in de jaren '60


19 okt 2021

U wist het niet, maar we zijn terug in de jaren ’60. Nederland heeft voor het eerst in ruim een halve eeuw weer meer vacatures dan werkzoekenden. Destijds leidde die schaarste op de arbeidsmarkt tot een ongekende loonspiraal en later tot de komst van tienduizenden gastarbeiders. De economie én de lonen groeiden als nooit tevoren.


Menu